Агритхеника 2011 ще бъде посетена от над 1200 фермери от България

Агритхеника 2011 ще бъде посетена от над 1200 фермери от България

Над 1200 фермери от България ще посетят най-голямото в Света изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2011, което започва официално утре в германския град Хановер. НА 13-и и 14-и Ноември са т.нар. Preview days - Дни на отворените врати, за които билетът за 1 ден е 80 евро.

 

По-голямата част от българските фермери ще посетят събитието в групи по покана на водещи вносители на селскостопанска техника в България.

 

Тазгодишното изложение Агритехника, ще се проведе в Хановер от 15-и до 19-и Ноември. Последното издание на Агритехника беше посетено от 355 000 души, от които над 80 000 бяха чуждестранни посетители. Една от причините за по-силното участие на редица международни компании в сферата на агробизнеса и селскостопанската техника е продължаващото нарастване на търсенето на храни в Световен мащаб и свързаните с това производства.

 

Новост при Агритехника 2011 ще бъде тематичното експониране на машините по палати. Така се цели да се спести време на посетителите и те да бъдат улеснени в намирането на точната за тях машина.

 

Специално внимание в палата 7 ще бъде отделено на бъдещите технологии и прецизното земеделие. Акцент ще бъдат теми като "Навигация", "Управление на бази данни", "Сенозрите в селското стопанство", "ISOBUS"и др. Ще бъдат монтирани и редица симулатори и тренажори за селскостопански машини.

 

В отделна палата на Агритехника 2011 ще бъде представен и Международния търговски център и Германската асоциация на търговците на агромашини, включително на употребявана селскостопанска техника ( DLG & CLIMMAR ).

 

За първи път на Агритехника 2011 ще има демонстрационна площадка, където в реално време ще се презентират ремонтни и сервизни дейности на трактори, комбайни и прикачен инвентар.