Агритоп посети ферма, оборудвана от Delaval в Саксония (СНИМКИ)

Агритоп посети ферма, оборудвана от Delaval в Саксония (СНИМКИ)
В края на юни за пореден път част от екипа на Агритоп беше на работни срещи за обмяна на опит и добри практики в Германия. Екипът на Агритоп посети и най-модерната млечна ферма, изцяло оборудвана с продукти на шведската фирма Delaval, която се намира близо до гр. Лайпциг в немската провинция Саксония.

Фамилната ферма съществува от около 60 години. Създава я бащата на Роберт Гийрт, който поема всичко в свои ръце от него. Вече няколко години той сам наблюдава и се грижи за всичко във фермата, познава всеки един детайл и всяко едно от животните.  През 2013 г. Роберт Гийрт построява нов обор за кравите и отделен обор  за отглеждане на телета с много открито пространство.

 
Немският фермер сподели пред  екипа на Агритоп формулата за успеха и високата производителност, а именно: оптимизация на производството за повишаване  на рентабилността, доброто управление на фермата, личното отношение и затваряне на  цикъла на производство. 
 
Роберт Гийрт обработва земя, която изцяло използва за изхранване на животните. Произвежда царевичен силаж, тревен силаж и зърно. Във фермата има изградени силажни ями за съхранение на силажа.
 
Не пропуска да сподели, че за постигне на оптимално количеството,  качествено мляко е от значение всеки етап още от проекта на фермата, минавайки през качествено изпълнение на строителството, монтажа на оборудването,  до предаването му.
Доенето на кравите се извършва в карусел на Delaval, а количеството мляко достига 9600 литра от крава годишно, похвали се фермера.

 
„Според мен най-големият плюс, за да постигна тези добри резултати е факта,  че всичко във фермата ми е изпълнено от една ръка. Работих само с една фирма, която ме консултираше, наблюдавайки всеки един от етапите на строителството и монтажа на оборудването, които и до сега ми осигуряват адекватно обслужване“, каза  Роберт Гийрт специално за екипа на Агритоп.
Още един интересен пример сподели фермера, въпреки спада на изкупната цена на млякото и в Германия и факта, че той не получава никакви субсидии, освен за хектар обработваема земя, той може да се похвали с възвращаемост на инвестицията и един стабилен бизнес, което се дължи на комплексния  и професионалния подход на фирмата изпълнител и оптимизирането на производството.

 
Посещавайки ежегодни обучения и такъв тип работни срещи в различни европейски държави, фирма Агритоп успешно прилага добрите практики и сред българските фермери. Агритоп, също както и немските професионалисти, залагат на комплексното обслужване на клиентите, осигурявайки им качествени консултации, проектиране, строителство, оборудване, работейки с най-добрите европейски и световни производители в сектора на животновъдство и земеделието.
 
От Агритоп смело заявяват, че ще продължават да работят с висок професионализъм с клиентите си, предлагайки им  комплексни решения, гарантиращи висока рентабилност.
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!