Агритоп затвърждава позициите си в оборудването на животновъдни ферми (ВИДЕО)

Агритоп затвърждава позициите си в оборудването на животновъдни ферми (ВИДЕО)
Фирма Агритоп направи силно участие на Агра 2016 , като бе отличена за креативно представяне на щанд и обогатяване на Международен панаир Пловдив. Наградата наистина бе заслужена, тъй като компанията тази година се бе постарала да изложи демонстрационни макети на оборудването, което предлага. Така фермерите имаха възможност да детайлно да видят как могат да модернизират своите стопанства и тенденциите, които се налагат като водещи в сектора.
 
Николай Стефчов, управител на Агритоп EООД заяви: Агритоп за поредна година участва на изложението Агра 2016 и показваме новите тенденции. Новите тенденции в сектора са инвестиции в изхранването на животните, подобряване на условията в оборите за животните. Другата нова тенденция е засилен интерес на фермерите в инвестиции в сектора с овцеферми и козеферми. Именно  за това на нашия щанд на Агра 2016,  ние показахме именно този тип оборудване, които аз изброих, с цел нашите клиенти, всички фермери да могат да получат максимално достоверна информация. 
 

 
Доенето при овцете е по-специфично и тъй като определени породи стават за машинно доене все повече фермери се насочват към отглеждането на породи, при които то може да се прилага. Закупуването и монтирането на доилна зала улеснява самата организация във фермата, самото издояване, което става по-бързо, по-качествено, броя на микроорганизмите се намалява в млякото и млякото директно от доилната зала постъпва в охладителния танк, без да се допуска контакт с околната среда, което е от изключителна важност в професионалните ферми.
 
 
"Тази година на Агра 2016 акцентираме основно на доилна зала за овце, която е оборудвана 1 по 12 с компютъризация, която може да следи за продуктивността на животните. Основно акцентираме на доилната зала за овце, тъй като последните 2 години има доста сериозен интерес в този сектор основно животните, които се внесоха в България са  от породите Лакон и Аваси. Имаме доста запитвания, като най-малките овцеферми са от порядъка на около 100 животни и достигаме до около 2000 животни дойни. Всички  те искат целогодишно да доят животните, което означава постоянно ще имаме доене 365 дена в годината за разлика от познатото ни в България доене, което продължаваше 4-5 месеца след отбиването на агнетата", заяви Момчил Тасков, Търговски мениджър Агритоп EООД.
 
Освен решения в оборудването на овцевъдните стопанства, Агритоп представи по време на Агра и цялостни решения за оборудване на кравеферми, свинеферми, птицеферми и козеферми.

 
"Нашата фирма Агритоп предлага цялостно решение за фермерите като се започне от идеята, самата технология, проектирането, строителното разрешение, кандидатстването по програмите, финансирането и дори изграждането и оборудването на всяка една ферма било то овцеферма, кравеферма, свинеферма. Ние сме с 10 годишен опит и считам да кажа, че доста добре стоим на пазара", каза Момчил Тасков. 
 
В тази насока по време на Агра 2016 бе представено и оборудване за  свинеферми и птицеферми на немската компания Schulz. Томас Фрезе, Schulz Германия заяви: „ Ние сме специализирана компания в интегрирането на компютърни системи за цялостно управление на климата, хранене, охлаждане и вентилацията в животновъдни ферми .Тук зад мен мога да ви покажа разработената ни система за напояване и хранене при птицеферми. Това е изцяло автоматизирана система, в която също има вграден модул за контрол на температурата. Много сме доволни от нашата съвместна работа с фирма Агритоп и се надяваме за в бъдеще да правим все повече проекти заедно и да обновяваме и модернизираме българските животновъдни ферми.“


Интересът към щанда на Агритоп не стихваще по време на всички дни на изложението. Той бе оправдан и от предстоящият старт на мерки по ПРСР, по които животновъдните стопанства ще имат възможност за модернизация. 
 
"Ние направихме в последните 7-8 години не малко ферми, модерни ферми. Повечето от тях се характеризират със свободно боксово модерно отглеждане на животни със система за вкарване на въздух, собствено проветряване, автоматично почистване и други подобни., Затова си позволихме да направим макет, който наподобява голяма част от фермите, които се изградиха в България през последните години, от уважение към нашите клиенти и от благодарност, пък и да покажем на всички останали какво биха могли да направят или поне да дадем някаква насока", сподели управителят на компанията. 

 
Търговският мениджър Момчил Тасков допълни: С много от хората и клиентите, с които работим подготвяме в момента самото проектиране за да можем да имаме получено строително разрешения, които трябват при кандидатстването и се надявам, че лятото ще успеем да подадем доста проекти. Много от самите клиенти разбраха, че им трябват модерни и функционални сгради където да отглеждат животните, да бъдат добре оборудвани и механизирани за да се изключи максимално човешкия фактор, тъй като във фермите е много голям проблема с работната ръка.
 
Допълнителна информация можете да получите от Агритоп ЕООД:
[email protected]
02/9712620

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!