Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Агрокорпорейшън сеитба семе по семе със сеялка Herriau Turbosem

Агрокорпорейшън сеитба семе по семе със сеялка Herriau Turbosem

снимки: www.tractor.bg

Агрокорпорейшън OOД направи полева демонстрация на усъвършенстваната сеялка за прцизно сеене на всички видове семена Herriau Turbosem XM 12. Уникалното при сеялката е, че сеитбата се извършва чрез прецизен набор на индивидуалните семена –  и дозирането става семе по семе. Сеялката е подходяща за всички видове култури. Плътността на сеене зависи от културата и може да бъде от 1 семе/м2 до 450 семена/м2.

Основното улеснение е, че за всеки 12 реда има една разпределителна глава. Семената се сменят много бързо и не е необходимо да бъдат претегляни.

Сеялката Herriau Turbosem XM 12 е с напълно пневматично действие. Централният бункер за семена е с вместимост 375 литра, като това позволява бързо и лесно пълнене и изпразване. Работната ширина на машината е 6 или 9 метра, а минималното разстояние между редовете, при което работи, е 33 см.

Разпределителен диск с широк диаметър е монтиран централно в горната част на бункера и около обиколката му е поставена перфорирана лента. Тази лента е със специфична еластичност, която гарантира, че няма да се измести и лесно се сменя.

Нормата на разпределение е пропорционална на скоростта напред. Всяко семе се избира индивидуално. Разстоянията между семената се избират чрез сменящи се верижни зъбни колела. Семената се изтласкват чрез въздух под налягане от бункера, минават през тръба и въртящия се разпределителен диск. След това се засмукват върху перфорираните отври на лентата чрез вакуум. Селекторът с фино регулиране гарантира ефективното им разделяне.

Централната пневматична система, турбините и тръбите са резултат от дългосрочна и интензивна програма за разработване и изпитване при полски условия , за да осигурят последователно, точно разстояние между семената по цялата ширина на машината.

Сеялката Herriau Turbosem XM 12 е подходяща за сеитба на всякакви култури – от люцерна през пшеница, царевица, рапица, ечемик, лен, ръж, ориз, слънчоглед, соя, сорго, ряпа, лук, зеле, цикория градински и полски грах до полски боб и други...

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

Коментари
анонимен
на 20.03.2012 19:00:55
[:driver:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug