Агропарад на иновациите и големите машини от Оптиком

  • 698
  • 0
  • Новини
Агропарад на иновациите и големите машини от Оптиком
Агропарад на иновативната и високопроизводителна земеделска техника на полето се провежда за пореден път от Оптиком. По време на агрофорума в стопанството на земеделския производител Митко Янакиев край ямболското село Каменец  бяха представени редица комбинации от модерна техника за високоефективно земеделие. По този начин присъстващите от района фермери могат да се запознаят в реални условия с най-новите технологии, да тестват сами машините и така да изберат правилния вариант за своето стопанство.
 
Акцентът на зрелищното шоу падна върху комбайните Rostselmash на руския гигант, които отчитат успешни продажби от началото на сътрудничеството си с Оптиком. Повече за зърнокомбайните разказа инж. Димитър Петров, търговски директор в Оптиком  пред камерата на Трактор.БГ.
 
 
„Тази година с Агропарада искаме да покажем двата големи комбайна на Rostselmash RSM 161 – най-големият сламотръсен комбайн и TORUM 765 – една от най-производителните роторни машини в света. Уникални машини, за първи път започнаха тази година да работят по българските полета. Радваме се, че засега всичко е нормално и клиентите са доволни. Жътвата върви добре, с  комбайните на Rostselmash, въпреки тежките метеорологични условия“, каза той.
 
Освен на иновациите Rostselmash държи и на традициите, които могат да се похвалят с богата 100-годишна история. Това, което отличава руските комбайни от другите на пазара е принципът на работа и цялостната им концепция, която гарантира висока производителност, чисто зърно и сигурност за фермерите.
 
„Идеята на руския производител е цялата сепарация и вършеене да се случи във вършачния апарат и надолу към ситата. А към сламотръса да отива по-малко зърно в сламата, така те да са по-ненатоварени, а ситата да са по-облекчени от по-малко плява и по този начин да чистят по-добре зърното. В началото на жътвата бяхме под напрежение как ще жънат машините. Сега съм абсолютно спокоен, защото те се представят перфектно, жънат чисто, бързо и с много голяма производителност“, добави инж. Петров.  
 
Редица фермери припознават Оптиком като техния най-доверен партньор. Един от тях е и домакина на агрофорума – Митко Янакиев. Производителят стопанисва около 14 000 дка земя в Ямболско, които обработва с машини, доставени и сервизирани от екипа на Оптиком - комбайн Laverda, трактор JCB Fastrac и инвентар от Ovlac.
 
 
„За нас е удоволствие да спомогнем за тази презентация на фирма Оптиком. Ние сме им дългогодишен клиент и разчитаме много по отношение на тяхната компетенция спрямо нуждите, които имаме. Със самата фирма работим от 2004 г. Ползваме почти цялата гама продукти, които те предлагат. Имаме много добри взаимоотношения. Доволни сме от техниката и най-важното, което е за нас – фермерите, е че винаги има отзивчивост и бърза реакция, при възникването на проблем.
 
Предполагам, че много скоро, тъй като нашата техника е сравнително нова, но след 1-2 години, ще се обърнем към това, което те представиха тук на руския производител Rostselmash. Има много нови неща, интересни неща, надяваме се да се окажат успешни“, посочи Янакиев.
 
Какво е Агропарад без ексклузивна премиера? По време на форума за първи път  на полеви демонстрации в България присъстващите земеделски производители имаха възможност да изпробват в реални условия трактора от върховата серия на McCormick X8, с мощност 310 к.с и 4-диапазонна безстепенна варио трансмисия и система ISOBUS в стандартното оборудване.
 
 
„Премиерата тази година в цяла Европа е на McCormick X8. След представянето в Хановер миналата година, успяхме да се договорим с производителя, да ни доставят машината за изложението БАТА АГРО. Фермерите могат да я видят тук. Очаквам от този трактор да е много добре припознат от българския фермер, защото припознава масата, която е необходима за трактора от този клас като тежест. Предоставя икономичността на двигателите FPT на IVECO и предоставя изключителната икономичност, която се създава от комбинацията на този двигател с трансмисията на ZF, която за мен е една от най-сполучливите безстепенни трансмисии на пазара“, отбеляза инж. Димитър Петров.  
 
Събитието продължи с демонстрация на най-предпочитания бранд телескопични товарачи в света, а именно JCB. Именно новата DualTech VT безстепенна трансмисия предлага на земеделските стопани най-доброто, като обединява прецизното управление при ниски скорости, с върхова ефективност при високата скорост и ускорение на Powershift модула в една обща трансмисия.
 
„JCB е нещо, което може би стана нарицателно, когато се чуе Оптиком. Фермерите могат да видят новата машина JCB LOADALL AGRI PRO – телескопичен товарач с новата трансмисия, юбилеен модел. Тя ни е предоставена от JCB специално за 40-годишнината от създаването и проектирането на първия телескопичен товарач. Машина, добре позната на българския фермер, със своята надеждност, здравина и с това, че това е наистина машина за селското стопанство.
 
Тук също е и JCB Fastrac – може би най-комфортния и най-производителния трактор в света. Това е мое лично мнение, но съм сигурен, че е и мнение на много фермери, които карат тази машина. Изключително добре наложена машина в Западна Европа, а вече мога да кажа и в България“, обърна внимание търговският директор. 
 
На агрошоуто земеделските производители имаха възможност да изпробват и новите предложения от испанския производител Ovlac – големият стърнищен култиватор на компанията VERSATILL, както и най-предпочитаният модел дискова брана на българския пазар – EURODISC. Това, което я прави атрактивна и силно предпочитана от родните земеделци са независимите дискове и ресорната защита на всеки един диск, с доста уголемени главини. Самата брана е много тежка и изключително подходяща за български почви, тъй като именно България е страната в Европа с най-тежки почвени условия.
 
Разбира се, за първокласните машини трябва да бъде предложено и първокласно финансиране. Оптиком напълно разбират нуждите на своите клиенти и са готови да им предложат най-добрите финансови условия в страната.
 
„Имаме програма Rostselmash Finance, която дава възможност на нашите клиенти да купят комбайн с 0% лихва за 5-годишен срок. Има възможност това да стане и без първоначална вноска. Другият наш топ продукт, това са JCB товарачите. За тях също сме осигурили най-доброто финансиране на пазара.
 
От миналия месец вече предлагаме покупката на този тип машини с 0% лихва за 5-годишен срок, тъй като до миналия месец максималният срок беше 3 години. Мога да издам и една малка тайна. Тъй като не предлагаме тази възможност с 0% лихва за тракторите Fastrac, в момента работим с JCB Finance, за да предложим на стопаните покупката на трактори JCB Fastrac при специални лизингови условия.
 
 
Стоим зад нашите клиенти от момента на кандидатстване до финализиране на сделката и до предаване на машините. Готови сме да договорим всичко, което те биха искали и което съвпада с техните периоди, в които имат най-големи приходи и тогава им е удобно да правят вноските си към лизинга“, каза от своя страна Севдалина Даева, зам.-директор „Търговия машини“. 
 
Всички други машини могат да бъдат купени от Оптиком без първоначална вноска за срок до 5 години. За стопаните, които предвидливо вече мислят за есенната кампания, Оптиком предлага сеялките Great Plains отново при атрактивни условия, с 0% лихва и 0% встъпителна вноска за срок от 2 години.
 
Серията полеви демонстрации и срещи с клиенти на компанията под мотото Агропарад продължи и в Северозападна България, край врачанското село Баница, където над 120 земеделски производители от района се убедиха в предимствата на демонстрираните машини в работа.
 
Повече информация за цялостното портфолио с машини можете да получите в сайта на официалния вносител на брандовете за България - Оптиком ООД, както и на тел: 0700 20 205
Добави коментар