Агротрон-М представи сеялка Horsch Maestro SW на полева презентация край Търговище

Агротрон-М представи сеялка Horsch Maestro SW на полева презентация край Търговище

Агротрон-М демонстрира качествата на 24-редовата сеялка от серия Horsch Maestro SW в земеделски площи между Търговище и Шумен, собственост на  зърнопроизводителя Божидар Митов.

Фермерите, които присъстваха на демонстрацията се убедиха, че наистина Horsch Maestro SW е майстор в разделянето на семената. Максимално точното деление на семената прави този тип сеялки изключително подходящи за царевица, соя, слънчоглед, захарно цвекло и рапица.

Специалистите от Агротрон-М обясниха пред гостите, че дозиращата система работи с напълно нов дозиращ диск, който не е с обичайните отвори и не е назъбен.

 

Заедно с новия чистач се постигат много добри резултати при разделяне на семената в голям диапазон с честота 0 до 30 Херца, които се равняват на 15км/ч работна скорост.


На презентацията на сеялката Horsch Maestro SW присъства и официалният представител на Horsch за България г-жа Петя Дайнова. Фермерите-гости на демонстрацията на фирма Агротрон-М имаха възможност да се запознаят подробно и детайлно с предимствата на машината, консултирани от г-жа Дайнова. Тя посочи, че при производството на този тип сеялки немският производител Horsch се e постарал да избегне проблема с прецизността и точността на посяването при работа на машината с по-висока скорост.  Според нея, в случаи на обилни валежи, каквито паднаха в България тази пролет, земеделците  трябва да могат да разчитат на надежден агрегат, който може да засее в много кратки срокове големите площи.


При 24-редова сеялка  Horsch Maestro SW, само на една смяна, в зависимост от престоя за зареждане,  прави около 1000-1200 дка, по данни на клиента. Обемът може да бъде и много по-голям, което зависи и от метереологичните условия и логистиката, която има самия клиент. При този модел сеялки Maestro SW производителят Horsch се е постарал голямата скорост да не влияе на точността и прецизността при полагането на семената. Средната скорост при засяване на слънчоглед на презентацията беше 9-11км/ч. Смятаме, че в бъдеще тази машина ще има все по-големи успехи и заинтересованите клиенти ще стават все повече, посочи г-жа Петя Дайнова - официален представител на Horsch за България.

 

За повече информация относно новата серия сеялки Horsch, може да се свържите с АГРОТРОН-М Търговище ; тел: 0601-67138; 0887891943, 0887534417 [email protected]

 

© 2013 : ТЕКСТ, СНИМКИ и ВИДЕО - Трактор.БГ. Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!