Amazone представи новата серия торачки ZA-M 1001, с функция за измерване на торта

Amazone представи новата серия торачки ZA-M 1001,  с функция за измерване на торта

 

Немския производител на селскостопанска техника - Amazone представи новата серия торачки ZA-M 1001,  с функция за измерване на торта.

 

Досега функцията за измерване на разпръсквания тор бе налична само за по-високия клас торачки, които работят с по-голям товарен  капацитет.

 

За първи път обаче Amazone пуска на пазара технолгичните предимства от големите торачки, при серията от 1000 литра.


По време на процеса на торене системата за претегляне определя с помощта на претеглящи клетки, различните характеристики на торовете - и всичко това с много висока точност на измерване.  Отклоненията в поведението на потока, например с различни гранулирани минерални торове, се разпознават от системата и в разпределителя и тя автоматично се пренастройва чрез електрическо измерване. Автоматична настройка на разпръскването на торта осигурява на тракториста високо ниво на комфорт.

 

При тази нова серия торачки калибриране вече не е необходимо, като този процес се извършва по електронен път и автоматично чрез AMATRON +  терминал. Потребителят просто влиза в желаното приложение и може да започне тороразспръскването веднага, спестявайки си време.

 

AMATRON + контролира посоката на торене в съответствие с движението и скоростта на трактора. С помоща на променливо налягане, скоростта на разпръскване на торта може да се настройва, нагоре или надолу, в движение по време на работа.

 

Стабилната рама с вградената технолгоия за измерване на теглото е проектирана за максимален полезен товар до 2 100 кг. С капацитет на база 1000 литра, тя може да бъде разширена с разширение S 500, за увеличаване на капацитета на бункера до 1500 литра.

 

Тежката клетъчна рама, която директно е интегрирана в разпределителя, гарантира, че центъра на тежестта от трактора, не се измества и увеличава, особенно при работа в наклонени терени и баири.

 

Благодарение на новата технолгия при торачките Amazone ZA-M Special Profis , могат да бъдат постигнати спестявания на торове в размер на  5%.

 

© 2012 Трактор.БГ