Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Amazone стартира производство на самоходната пръскачка Pantera 4001

Amazone стартира производство на самоходната пръскачка Pantera 4001

Pantera 4001

Новата самоходна пръскачка на Amazone носи името Pantera и напълно измества предходната пръскачка на Amazone – SX, част от компонентите, на която са произведени от Agrifac. Pantera 4001 ще се произвежда изцяло във фабриката на Amazone в Германия.

Пускането на пазара на тази нова самоходна пръскачка е голямо постижение за компанията Amazone, която се занимава с производството на пръскачки от 1960 г. Pantera обаче е първата, изцяло произведена от компанията, самоходна пръскачка.

Пръскачката Pantera 4001 е задвижвана от двигател на Deutz с мощност от 200 к.с. Шасито, както и активното хидро-пневматично окачване използват компоненти, закупени по лиценз от същата компания, която предоставя компоненти на Agrifac. Тежестта се разпределя равномерно върху всяко колело, като това подобрява стабилността на машината на пътя и на полето при работа. Въпреки мощността, Pantera е компактна машина. Дължината й е 8,4 м, при височина от 3,8 м и широчина от 2,7 м. Ходовата част осигурява радиус на завиване от 4,5 м.

При предходния модел SX, охлаждащият вентилатор беше в предната част непосредствено под кабината. Това до известна степен въпрепятстваше успешната работа. Сега, при Pantera 4001, той е преместен вдясно от кабината и е монтиран по-нагоре. Скоростта му на работа се съобразява изцяло с работата на двигателя.

Транмисията е с два режима на работа – за пътя и за полето, а също така предлага и хидростатична двойна спирачка. Скоростта, която поддържа е 40 км/ч. Самоходната пръскачка е оборудвана с електронен тракшън контрол, изключително надежден, когато пътят е мокър, например.

Кабината е същата, използвана при силажокомбайна на Claas – Jaguar. Шумоизолирана, тя определено претъпява шума от мощния двигател Deutz. Всички функции, които обезпечават пръскането се контролират от един лост. Пръскачката е оборудван с чисто нов Amatron 3 терминал и Amadrive iPad сензорен монитор. Amatron 3 комбинира фабрични GPS системи на Amazone.

Вместимостта на резервоара е 4000 л. Дебитът на помпата е 530 л/мин. Ширината на шнека варира при различните модификации от 24 до 40 м. Производството на Pantera 4001 стартира през пролетта на 2011 г.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug