Анимекс впечатли добруджански земеделци с най-новото от New Holland и Lemken

Анимекс впечатли добруджански земеделци с най-новото от New Holland и Lemken

Добруджански земеделци останаха впечатлени от тествана земеделска техника от фирма АНИМЕКС, в рамките на полева презентация, която се проведе до Добрич.

 

Пред събралите се около 100 земеделски производители от региопна, Анимекс показа новите серии трактори New Holland.


Презентацията започна с представяне на новия New Holland T8.360, към който бе агрегатирана дискова брана Lemken Heliodor. С най-дългото междуосие в сегмента, трактора предлага ненадмината стабилност за високоскоростен транспорт, като при това е с отлична маневреност.

 

Двигателят му е Fiat Power Train Cursor, 9- цилиндров, с технологията ECO Blue SCR, отговаряща на стандарта Tier 4A, а максимална му мощност е 357к.с. . Този трактор в оборудван и с най-мощната трансмисия - Full PowerShift, която гарантира отлична работа при редица тежки натоварвания в едрото земеделие.

 

Фермерите видяха в действие и тракторът,New Holland модел Т7.260, който е също с технологията ECO Blue SCR, отговаряща на стандарта Tier 4A и има максимална мощност 260к.с. Трансмисията му е PowerCommand, като фермерите могат да избират и между трансмисиите RangeCommand и безстепенната AutoCommand.

 

Кабините на демонстрираните трактори New Holland предостаят пълен комфорт за оператора с луксозното си изпълнение и ниски нива на шум, широкоспектърни прозорци и контрол чрез системите SideWinder II, Command Grip...и новия IntelliVew монитор, 3-та серия.

 

Фермерите имаха възможността да направят сравнение на техническите параметри с предходните модели на тракторите New Holland, които бяха представени на полето: Т8040, Т8030 и Т7050.

 
Пред земеделците бяха представени в действие 3 навесни дискови брани на различни производители. Общото между тях е 6 метровата работна ширина и независимото окачване на дисковете, но решено по различен начин, което предостави възможност на фермерите да видят три различни начини на обработка.

 

Моделът LEMKEN Heliodor 9/600, който беше демонстиран е с конструкция от два реда назъбени дискове с диаметър 465мм и дебелина 5мм., като пружинните плоски държатели , позволяват безпроблемна работа дори при каменисти почви.

 

Дисковата брана на AGRISEM Disc-o-Mulch - 6, която също бе пусната в действие пък се отличава с патентованата 3D система за защита на главината на диска, което гарантира силовия ефект при врязването му в почвата и възможността за висока скорост на работа.

 

Силно впечатление направи и новата за България дискова брана ILGI Maxima 6.0. Назъбените 510 - милиметрови дискове са прихванати за рамата посредством гума и спираловидни държатели. При полевите тестове в сухата добруджанска земя, тази брана се представи отлично и още на самата и презентация в полето, фермери си поръчаха доставка. От същата марка пред земеделците бе представен и прикачен култиватор Ilgi ApolLo, който също обработи ефективно сухата почва. Неговата работа можеше да се сравни с работата на наложилия се компактор на Lemken - System Compactor.


Към новия трактор New Holland  от серията T8 бе агрегатирана и 4 метрова сеялка Lemken Solitair.


 
Зърнопроизводители, които присъстваха на полевата презентация на Анимекс, видяха и новия модел сеялка за слята повърхност - IrTem. За разлика от предишния модел, тя е с подобрена конструкция и нова, още по-ефективна и прецизна изсяваща секция.


 
В реални условия можеше да се види и работата на плуг Lemken Juwel 8 с 5 корпуса и на обръщателен плуг MASS 3x16" на турската фирма Unlu.

 

За първи път пред българските фермери, бе показана и английската самоходна пръскачка FarmGEM, модел Sapphire II , с вместимост на резервоара за препарат от 3500 литра, ширина на пръскащите щанги от 24 до 32м и активно въздушно окачване. Пръскачката може да се използва за пръскане и на редови култури, както и при релсова сеитба. Оборудвана е с компютър за управление и GPS на немската компания Muller Elektroniks.

 

© 2012 Tractor.BG