Австрийските трактори Lindner вече и в България от Универсал-НВГ

Нов търговски партньор в областта на прецизното земеделие

Австрийските трактори Lindner вече и в България от Универсал-НВГ
Универсал-НВГ представи на българските фермери универсалните тракторите на иновативната австрийска компания Lindner, която има повече от 70 години история в производството на такива машини.
 
„Те са концентрирани само в производството на трактори, които са подходящи за стопанство и фермери, които имат животновъдство, също за обработки на пасища и ливади. Като диапазона на мощностите на тези трактори е от 46 к.с. до 144 к.с. и са разпределени в три модификации  - сериите Geotrac, Lintrac и Unitrac“, каза - Венцислав Георгиев - Търговски мениджър, Универсал-НВГ.
 
 
Всички компоненти в тракторите са произведени изцяло и само в Европа, основно правило, към което семейната фирма се придържа от години.
 
„Скоростната кутия е ZF, двигателите са PERKINS, а хидравликата е на BOSCH-Rexroth с доста добра мощност и може да обслужва доста тежки инвентари като цяло“, добави Георгиев.
 
 
Разликата между трите серии, които бяха представени за първи път на посетителите на изложението БАТА АГРО 2018, е в това, че Geotrac са машини, насочени към почвообработка, а серията Lintrac е подходяща за работа в животновъдните ферми, овощарство и лозарство, и се представя отлично във високопланински райони. 
 
„Може да се каже, че серията Lintrac е по-новата. Тя се характеризира с това, че тракторите от тази серия могат да бъдат оборудвани с управляем заден мост, който създава доста голяма стабилност при работа в наклонени терени. И това е една от новостите, които австрийската фирма предлага и представя на пазара“, разясни експертът.
 
От тази година Универсал-НВГ  добавя към партньорите си в областта на прецизното земеделие и доказалият се пионер в сектора- американската компания Raven.
 
„Компания Raven разработва и предлага  технологии за прецизно земеделие, GPS навигационни системи и контролери за пръскачки от 1975 г. Имаме дълга история в проектирането и произвеждането на технологични решения за  пръскачки и самоходни машини, както и всичко свързано с тези иновативни продукти. Новаторските решения в областта на точното полагане на семена, торове и препарати винаги са във фокуса на фермерите, с оглед намаляване на вложените разходи и увеличаването на производителността на всяко стопанство.
 
Основна характеристика в използването на навигационната система е дисплея, който може да визуализира всичко, което се случва на полето и функциите, които извършва определена машината. Един от най-новите ни продукти е универсалния ISOBUS терминал CR7, който е на пазара от тази година. Той е на достъпна цена, контролира всеки ISOBUS инвентар, и може да бъде надграден и да увеличи възможностите си. Той е много лесен за употреба, с бърз достъп до всички необходими на водача функции и възможност за преместване от машина на машина. Наличието на терминала CR7 спестява на фермерите допълнително инвестиране в контролери и терминали за всеки нов инвентар“, разказа Андрей Гулко от Raven.
 
 
Други предимства на навигационната система са меню на български език, дистанционна поддръжка и обновяване на софтуера, антена добра точност на работа  и съвместимост със системи за автоматично управление SmarTrax.
 
„Другите терминали, които предлагаме са CR12 и Viper 4+. Те с част от новото поколение навигационни системи – с по-голям дисплей и с много повече функции. Удобни са при извършването на по-сложните селскостопански операции“, допълни Гулко.
 
Терминала CR7  е съвместим още и с Slingshot  модем за пренос на данни и дистанционна помощ, AccuBoom - автоматичен секционен контрол на щангите, Raven конзоли за управление функциите на инвентари и много други.
 
„Това е нов и изключително интересен продукт, който представяме тази година – комбинираният приемник RS1. Той обединява модул за автоматично управление, GPS антена и Slingshot® модем в един иновативен продукт. RS1 предизвика голям интерес във фермерите и смятаме, че  ще се приеме много добре и в България. 
 
Приемника може да се монтира на всеки трактор. Лесен е за инсталиране и може лесно да бъде преместен от една машина на друга. 
 
Представям ви и най-иновативният ни продукт. Нашият фокус е много силно насочен към пръскачките. Тази система се нарича Hawkeye. И чрез нея контролираме не само размера на капката, но и работното налягане, което се упражнява във всяка дюза. По този начин се постига  контрол за равномерно приложение на препарата по цялата дължина на щангата с един размер на капката при работа с широк диапазон от скорости, без да се налага да се подменя самата дюза“, каза той.
 
Нормата на пръскане се контролира с PWM клапанна технология и цели  включване и изключване на всеки клапан до 10 пъти в секунда.
 
„Това спомага да се максимизира ефекта от пръскането, да се избегнат пропуските, а вложеният препарат да се разпредели равномерно“, добави Гулко.
 
 
Като резултат една дюза е в състояние да покрие норми между 10 л/дка и 40 л/дка без промяна в налягането и размера на капката.
Hawkeye клапаните имат 2 години гаранция и са тествани за надеждност и издръжливост при натоварване. Всеки клапан има собствена диагностична система и при наличие на грешка реагира незабавно и изпраща сигнал за проблем. Уплътненията от висококачествен материал Viton са износоустойчиви и лесни за смяна.
 
Във връзка с  прилагането на течни азотни торове в растителната защита Универсал – НВГ съвместно с немският производител  Lechler, поставиха акцент на дюзите и системите за приложение на течен тор. Повече за системата ни разказа Винфред Вигман, мениджър продажби за Централна и Източна Европа на германската компания. 
 
„Подхранването с течен тор вече се използва и в България. Най-важното в тази операция е качеството на течия тор. Неговото покритие трябва да бъде плътно, но в същото време пръскането не бива да бъде агресивно, за да не повреди растенията. Друг важен момент е в кой стадий на развитие са самите култури, каква е външната температура и състоянието на почвата, върху която са засети. 
 
За условията в България ние препоръчваме дюзите FD, които не разпиляват факела, а промяната в налягането не променя големината на капката и тя пада гравитационно. 
 
Ако времето е ветровито или дъждовно, ние предлагаме система със специална пръскаща дюза, която има 5 отвора и е подходяща за късни фази на развитие. Така течността отива директно в корените на растението и в почвата.  Чрез тази система рисковете от изгаряне на културите са сведени до минимум“, обясни Винфред Вигман от Lechler.
 
Повече за портфолиото на Универсал –НВГ можете да научите от интернет страницата на компанията universal-nvg.bg
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар