Български фермери посетиха завода на Maschio Gaspardo в Румъния

Български фермери посетиха завода на Maschio Gaspardo в Румъния
Широк спектър от решения, даващи възможност за водене на ефективно и рентабилно земеделие. Това и още много иновативни и многофункционални машини за по-добри резултати и добиви, с марката Maschio Gaspardo, бяха представени пред земеделци, дилъри на селскостопанска техника и журналисти от цяла Европа. 
 
 
В рамките на три дни град Кисинео Крис (Chişineu Cris) в Румъния се превърна в сборно място, преплитащо опита на миналото и прецизността на бъдещето, за да представи най-новите нисши и решения в модерното земеделие. 
 
„Много съм щастлив, че мога да видя цялото семейство на Maschio Gaspardo на едно място. Тук в Chişineu Cris, в рамките на няколко дни, показваме най-новите иновации на нашата компания в зелената ни линия. Искам да споделя и факта, че събитието се провежда именно в Румъния, защото тук направихме и една от последните си големи инвестиции. Освен това акцентът на събитието, машината от нашата последна продуктова линия, се прави именно тук”, каза Мирко Машио, президент на Maschio Gaspardo пред Трактор.БГ.
 
 
В рамките на демонстрационните дни земеделските производители се убедиха в качеството на италианските машини.  
 
„Ние предлагаме повече от 3000 продукта. С радост мога да споделя, че имаме възможността да предложим на земеделците решенията, от които те се нуждаят, тъй като предлагаме машини както за малки стопанства, така и за големи“, допълни още той.
 
Традиционно България също присъства на изложението. Страната ни бе представена от екипа на Maschio Gaspardo в България, делегация от родни фермери и редица дилъри, които имаха възможността първи да видят новите предложения на конкурентната компания. 
 
 
Над 300 души от цяла Европа, както и представители от Maschio Gaspardo Китай и Индия посетиха завода на италианския гигант в Румъния. Гостите на събитието се запознаха с цялостния производствен процес в детайли от рязането до заваряването на метала и боядисването, асемблирането на машините и разбира се, получаването на продукта и транспортирането му до крайния клиент.
 
 
Търговският директор на компанията у нас Симеон Симеонов, благодарение на който бе осъществено и посещението, коментира пред Трактор.БГ впечатленията си след мега събитието.
 
„Този форум е с огромно значение за Maschio Gaspardo. Акцентът бе поставен върху машините от зелената линия на компанията, като бе представена пълната гама от косачки, сеноразхвърлячи, сеносъбирачки до най-модерните машини за балиране, както на сух материал, така и на зелена маса. Цялото мероприятие бе много полезно за нас и нашите фермери, защото имахме възможност да се запознаем с целия производствен процес и стигането на машините до крайния потребител. Това е един опит, който е изключително ценен за нас“, обясни Симеонов.
 
 
Заводът на Maschio Gaspardo в Chişineu Cris е един от шестте, които оперират на територията на Европейския съюз, Китай и Индия. Фабриката е специализирана в произвеждането на инвентар за трактори от 60 к.с до 450 к.с. А благодарение на стратегическото й местоположение, Maschio Gaspardo има лесен достъп до ключовите пазари на Централна и Източна Европа.
 
 
Освен завода, позициониран на площ от 21 000 кв. метра, гостите на събитието присъстваха и на полева презентация. По време на демо теста бе представена цялата продуктова гама с машини от зелената линия на компанията, както и решения за минимална обработка на почвата, сеялки, пръскачки и много други. 
 
 
Най-голям интерес сред фермерите предизвикаха машините, обвързани с животновъдството. Като акцентът бе поставен на балировачката MONDIALE 120 combi, която за първи път бе представена в рамките на EIMA 2016.
 
 
„По време на демо шоуто видяхме машини за животновъди – балировачки и косачки, които имат своята история в България и са се доказали във времето. В работни условия видяхме балировачката Mondiale, в тандем с фолираща машина. Тя е уникална с това, че може да балира както зелен материал, така и сух. На полевата демонстрация нашите земеделци имаха възможност да погледнат отблизо как се балира зелена маса и в същото време тези бали се фолират, което е уникално само по себе си. Освен това Mondiale извършва всичко напълно автоматично, без каквато и да е намеса от страна на оператора, като целият контрол върху машината се извършва от кабината, посредством дисплей. Всичко това гарантира максимално улеснение на оператора“, обясни Николче Трампевски, регионален мениджър за Източна Европа. 
 
 
Други главни герои по време на демонстрацията на италианската мегакомпания бяха балировачките EXTREME 365 HTC и HTI Black Edition, чиято световна премиера бе на SIMA 2017 във френската столица Париж.
 
 
“EXTREME 365 Black Edition е последно поколения балировачка, с променлива геометрия на камерата и възможност за балиране с различен диаметър и плътност, в зависимост от влагата на материала. Смятам, че у нас подобно решение ще бъде изключително ефективно и ще се приеме добре“, каза търговският директор на Maschio Gaspardo България.
 
 
На презентацията бяха представени още бестселърите на компанията култиваторът TERREMOTO 3, комбинираната сеялка за рапица CORONA Xforce, тежката дискова брана ADMIRAL, новият VELOCE дисков култиватор, дисковата косачка DEBORA Pro 340, пръскачката CAMPO, която гарантира прецизност само с едно минаване, както и балировачката ENTRY 120, която е перфектно решения за малки стопанства. Повече затова кога мега премиерните машини ще бъдат достъпни на българския пазар разказа Симеон Симеонов.
 
 
„През настоящата година направихме регулярни доставки на голям брой рулонни балировачки, както с фиксирани, така и с варио камери. Машините, които представихме  по време на това събитие ще бъдат достъпни веднага за родните земеделци, като предвид предстоящите програми, бих заявил, че функционалните машини могат да бъдат поръчани, чрез мерките за евро финансиране и още в рамките на тази календарна година, да бъдат доставени по изпълнението на съответните проекти“.
 
 
Винаги следващи и отговарящи на предизвикателствата на новото време, президента на компанията, коментира за Трактор.БГ какво да очакваме от Maschio Gaspardo.
 
„Предстоят ни още две изложения, на които ще представим и други изненади. Бих искал да изкажа своята радост за възможността си да продаваме машините с марка Maschio Gaspardo и на българския пазар. В последните години той се превърна в ключов за нас, тъй като редица от земеделците внедриха новите технологии в своите стопанства и отвориха погледа си за по-големи, по-прецизни и по-ефективни машини, които ние от Maschio Gaspardo предлагаме. Нашият екип не спира да търсим новото, затова и вие не спирайте да очаквате модерни решения за вашите ферми от нас. Очакваме ви на Агритехника, където ще представим нещо много интересно, специално за българския пазар“, заключи Мирко Машио.
 
 
Повече информация за цялото портфолио с машини, може да получите от официалния вносител на марката за България – Maschio Gaspardo на http://www.maschio.com/ 
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар