БАТА Агро 2014: Нови серии товарачи JCB с премиера в България (СНИМКИ)

БАТА Агро 2014: Нови серии товарачи JCB с премиера в България (СНИМКИ)

JCB, заедно с официалния си вносител за България – фирма Оптиком ще представят на изложението БАТА Агро 2014 нови компактни телескопични и високо-производителни колесни товарачи, предназначени специално за работа в земеделието.  

 

Моделите с българска премиера ще бъдат: мини товарач JCB 190, компактен челен товарач JCB 403, телескопичен товарач с чупеща се рама JCB ТМ220. Гамата машини на JCB за селското стопанство ще се допълва от телескопичните товарачи с товароподемност от 1,5т до 5т и височина на повдигане от 4 до 9,5м (515-40, 531-70 Agri, 536-60 Agri, 541-70 Agri Super, 535-95 Agri Plus).

 

Очаквано висок ще бъде интересът и към тракторите JCB Fastrac от сериите 3000 и 8000, представени с моделите JCB Fastrac 3230 и Fastrac 8310.

Машините са създадени и специализирани за работа в земеделието и отговарят на прецизните нужди  на фермерите. 

Агротехниката с марка JCB ще бъде с изгодни промоции и осигурени лизингови програми специално за посетителите на изложението.
 

Мини-товарач /Skid Steer

Гамата мини-товарачи на JCB включва общо 17 модела колесни и верижни с богат избор от приспособления. Двигателите са JCB by Kohler T4 Final - без филтър за твърди частици, с висок въртящ момент при ниски обороти, до 10% икономии на гориво и JCB EcoMAX T4 - без филтър за твърди частици или селективна каталитична редукция, с до 9% повишена икономия на гориво и по-висок въртящ момент при ниски обороти. На БАТА АГРО 2014 посетителите ще видят колесния модел JCB 190 с мощност 62 к.с., вертикално повдигане на товара, товарен капацитет 862 кг – мини-товарач с отлична комбинация на компактни размери и товарен капацитет.

 

5 причини мини-товарачите JCB да са №1 в света:

  • Най-висока степен на СИГУРНОСТ: уникална еднораменна стрела на принципа на телескопичните товарачи с 20% повече стомана от двураменната стрела при други конкурентни машини. Операторът безопасно влиза и излиза странично при всякаква позиция на товарното рамо и прикаченото приспособление без риск от подхлъзване и инциденти, обичайни за традиционните мини-товарачи с влизане отпред. При традиционните мини-товарачи за авариен изход се ползва задният прозорец, което затруднява по-едрите оператори. При JCB предното стъкло на кабината се ползва за авариен изход, който осигурява 2,5 пъти повече пространство. Видимостта е 270°, което е с 60% повече отколкото при мини-товарачите с двойни рамена.

  • Най-удобни: 46% по-голяма кабина от тази при конкурентните машини, отлично изолирана и предпазена от прах и замърсявания. Управлението е лесно и удобно, осигурява максимална производителност. Страничната врата е почти 2 пъти по-голяма от тази при подобни машини на други производители и позволява лесно влизане и излизане. Ефективно охлаждане и отопление, стерео уредба, система Smooth Ride, регулируема отопляема седалка.

  • Най-лесни за обслужване и поддръжка: всички точки за ежедневно сервизиране са групирани в задната част на мини-товарача за бързина и удобство. При нужда кабината се накланя напред, повдига се охладителя и се отваря задния капак за лесен достъп. Ниски сервизни разходи.

  • Най-производителни: Управлението е лесно и интуитивно чрез стандартен или мулти-функционален джойстик (опция). Приспособленията се закачат и откачат лесно и бързо без излизане на оператора от машината. Едно пълнене на резервоара позволява непрекъсната работа 9 часа, за разлика от конкурентни машини, които се налага да се зареждат повторно след 7-ия час работа.

  • Най-ниски оперативни разходи. 16% повече икономии на гориво от подобните машини на други производители и 15% по-ниски разходи за придобиване и обслужване.

 

Компактни челни товарачи. JCB 403

Малките размери на модела позволяват работа в ограничени пространства на ферми и други стопански постройки. Лесна за управление хидростатична трансмисия с 4х4, 3-цилиндров двигател JCB by Kohler T4 Final с мощност 38 к.с., индивидуални хидро-мотори на всяко колело за висок клиренс и липса на замърсяване, товарен капацитет 1261 кг – тези и други характеристики превръщат тази малка машина в голям помощник с висок потенциал. Забележителната маневреност, компактни размери и въртенето на товарното рамо позволява лесно придвижване по тесни места с 90°-ъгли. Поддръжката е минимална – интервалите за гресиране на щифтовете по товарното рамо са на 100 мч.
Фермерите ще оценят големите възможности на машината за лесна работа и неограничен достъп до всички ъгли на животновъдните ферми, а многообразието от приспособления – кофи, палетни вилици или щипки за тор я правят наистина универсална машина, на която може да се разчита.

 

Телескопичен товарач с чупеща се рама JCB TM220

Компактните телескопични товарачи с чупеща се рама в обновения си вид бяха представени на изложението Агритехника 2013, след което успешно се наложиха на пазара. Машините са с дизелов двигател JCB by Kohler T4 Final, който има по-голяма мощност и въртящ момент, както и по-ниски експлоатационни разходи и по-малко вредни емисии.

Двигателят отговаря на европейските норми за емисиите на Етап 3B (Tier4) без допълнителен филтър за твърди частици и допълнителна обработка на изгорелите газове. Двигателят е 2.5-литров с директно впръскване и допълва иновативния JCB Ecomax двигател, който JCB ползва за машините в мощностния диапазон от 74 до 173 к.с. Моделът ТМ220 е с 75 к.с. и с 20% по-голям въртящ момент: 300 Nm при 1500 об/м, като достига почти 90% от него при само 1000 об/мин. Ниският разход на гориво и дългите сервизните интервали за смяна на маслените филтри (500 – 750 мч в зависимост от условията на работа) допринасят за ниските експлоатационни разходи на тези товарачи.

Шасито е обновено и позволява да се преместват до 3,5 тона. Транспортът се извършва с максимална скорост 40 км/ч. При работа извън пътя новата опция за 100% блокаж на предния диференциал подобрява сцеплението и добавя допълнително теглително усилие. При товаро-разтоварни дейности машините са достатъчно конкурентни - ТМ220 осигурява вдигане на 2200 кг при височина до 4,5 м.

Предимство за сигурността, комфорта и многостранното приложение на тези машини е „затихването” на стрелата, адаптивният контрол на товара (за предотвратяване на нестабилност при изнасяне на товара напред) и изборът от три вида бързи връзки за различни приспособления. Други подобрения са новият лост за управление, новото табло с повече информация в кабината, както и нов дизайн при контратежестите и капака на двигателя.

 

Допълнителна стойност за собствениците на агро-техника с марка JCB дава първокласното обслужване от сервизните специалисти на Оптиком. Предлагат се разширени заводски гаранции до 60 месеца и до 5000 мч. Оригиналните резервни части JCB са предназначени да работят в перфектна хармония за постигане на оптимални характеристики и производителност. Иновативната система LiveLink е стандартно оборудване и позволява дистанционно управление на машините JCB – онлайн, с имейл или мобилен телефон. Прецизният мониторинг и съобщенията за техническо обслужване подпомагат планирането на поддръжката, а данните за местоположение в реално време позволяват лесен контрол на машинния парк и по-висока сигурност. JCB LiveLink предоставя разнообразна информация на собствениците, като подобрява ефективността и намалява застрахователните разходи.

Агротехниката с марка JCB ще бъде с изгодни промоции и осигурени лизингови програми специално за посетителите на изложението.