БАТА АГРО 2021: Първите продажби на новите трактори Massey Ferguson 8S са вече факт

Massey Ferguson 8S е логичното решение на всички предизвикателства на фермерите, тъй като е разработен съвместно с тях

БАТА АГРО 2021: Първите продажби на новите трактори Massey Ferguson 8S са вече факт

След световната си премиера онлайн, най-новото бижу в портфолиото на Massey Ferguson - тракторът 8S.265, беше представен и в България, по време на изложението БАТА АГРО в Стара Загора. Вече са налице и първите реализирани сделки.

 

MF8S: Тракторът, създаден от фермери за фермери вече е и у нас

 

“Варекс на тазгодишната БАТА има един изключителен експонат. Това е машината зад мен, а именно тракторът на 2021 г. - Massey Ferguson 8S, модел 265 к.с с AGCO Power двигател и трансмисия DYNA 7. Това е една революционна машина, с ниво на оборудване exclusive. С абсолютно всички последни новости в индустрията, които MF активно разработва през последните 6-7 години след събиране на обратна връзка от болшинството фермери в Западна Европа от 2015 г. насам.

 

 

Ние го наричаме “трактор от фермери за фермери” и той действително е такъв, тъй като съчетава в себе си уникални характеристики, предназначени за различните специфични нужди на различните видове земеделски стопани в Европа”, каза пред Трактор.БГ Филип Лазаров, търговски директор на Варекс.

 

 

Massey Ferguson 8S е логичното решение на всички предизвикателства на фермерите, тъй като е разработен съвместно с тях. Със серията трактори се отбелязва една нова ера в земеделието на „опростени, надеждни и свързани“ машини. Наред с приза Трактор на годината за 2021 г., машината се окичи и с още една награда - Red Dot: Продуктов дизайн за 2021 г. в категорията „Търговски превозни средства“.

 

Massey Ferguson 8S стана Трактор на годината 2021

 

На щанда на Варекс беше показан и другият бестселър от MF, а именно комбайнът IDEAL 8T - експонат, собственост на фермер от Североизточна България.

 

“Иначе останалите акценти на тазгодишното изложение наред с пълната гама продукти от MF, които са в диапазона от 110 до 400 к.с, представени от различните серии - 5700, 7700 и 8700 серия. Също имаме пълната гама комбайни, като големият акцент е MF IDEAL 8T. Той е снабден с верижни предни ходови части и с хедер PowerFlow 10.70м.”, добави той.

 

 

Комбайнът IDEAL, който също спечели престижния приз „Машина на годината“ само, че за 2017 г., продължава да бъде топ изборът на българските крупни земеделци заради своята производителност, която задава изцяло нови стандарти за качество, прецизност и бързина.

 

“Това е най-балансираният вариант от серията - IDEAL 8Т, 550 к.с, двуроторен модел с 10.70м хедер. Една перфектна машина за голямо стопанство по българските стандарти. Една машина, която пък на всичкото отгоре ще бъде окомплектована и с адаптер за жътва на слънчоглед - NARDI, 12 м. През 2019 г. с него направихме първата жътва на слънчоглед въобще в света и се представи в отличен порядък, в комбинацията с комбайна”, сподели Лазаров.

 

Заедно с това през 2019 г. екипът на Варекс премина специално обучение на най-високо „платинено“ ниво по стандартите на производителя, корпорация AGCO, за пускането в експлоатация и сервизирането на комбайните IDEAL.

 

Това, което фермерите могат да очакват от MF през следващата година, са още няколко премиерни модели. 

 

Нова ера в животновъдството: Премиерният трактор на Massey Ferguson 5S

 

“В духа на обновяване на цялата им продуктова гама, най-вече в областта на тракторите, серията 5S вече получи своето представяне в глобален мащаб. Предстои и в България към края на 2021 г. А догодина очакваме още две нови серии - 6S и 7S, които изцяло да направят гамата на MF топ продукт и топ предлагане на пазара”, разясни търговският директор на Варекс.


Освен изключително новаторство и върхови предложения, Варекс представи и машини от по-масовата гама. 

 

 

“В гамата на инвентарите сме много горди да споменем за първи път участието с експонати от английския производител Claydon. Отново една технология, която е уникална по своя род. Claydon са представители на производителите на машини, които са специализирани в No-Till технологиите, модерните направления, по отношение на съхраняване на почвена структура, обогатяване на биологичните съставки на почвата и т.н. 

 

Три са основните експоната от гамата на Claydon - разбира се, водещият им продукт, който е хибридната сеялка Т6. Тя е прикачна с торовнасяне. Също имаме 15-метрова иглена брана, тя е допълнително приспособление към сеялката. И една машина, която поражда много голям интерес в България - култиваторът Terra Star. Той се предлага в работна ширина от 6,30 м. Дори експонатът на това изложение е реално продаден и очакваме нови доставки”, заключи Филип Лазаров.

 

Компанията се похвали и с още един нов бранд в портфолиото си - испанският производител Corvus, който предлага лекотоварни машини за всякакви видове селскостопански приложения.

 


Допълнителна информация за всички машини от портфолиото на фирма Варекс може да получите на телефон 02 /930 99 70 или в интернет на адрес www.varex.bg