BCS представи нова концепция с трактора Sky Jump на EIMA 2012

BCS представи нова концепция с трактора Sky Jump на EIMA 2012

Трактор BCS Sky Jump е новата концепция за специализираните трактори на компанията BCS, която беше представена на изложението EIMA 2012 в Италия.

Тракторът BCS Sky Jump е предназначен за работа в места, където възможностите на конвенционалните трактори са изчерпани.

Целта ни беше да разработим машина с много голяма проходимост, маневреност, стабилност и нисък център на тежестта за работа при неравни и големи странични наклони, заявиха пред Трактор. БГ от фирмата производител.
 
В създаването на този иновативен трактор са вложени повече от 20 хил. часа научноизследователска и развойна дейност.

В Sky Jump на BCS са вложени три иновации, прилагани и в другите модели, които са защитени с европейски патенти: Dulasteer - двойна система за управление, гарантираща минимален радиус на завиване като комбинира управление на трактора едновременно с преден управляем мост и сгъване в средата;

Easydrive - многократно улеснено управление на машината гарантиращо много по дълъг живот на трансмисията от тези на конвенционалните трактори.

Self cleanning system - уникалната самопочистваща система на радиатора на двигателя, която предпазва евентуалното му запушване с прах.

Тракторът BCS Sky Jump разполага с 4-цилиндров дизелов двигател с обем 2970 куб.см. и мощност 91 к.с. (67кВт).  Скоростната кутия е синхронизирана 32-степенна с16 предни и 16 задни синхронизирани скорости.


Патентованата двойна кормилната система Dualsteer е с ъгъл на завиване до 70°. Тракторът разполага и с гумено-верижен заден ходов движител, който увеличава многократно сцеплението на трактора със земята, намалява стъпкването и сбиването на почвата и увеличава стабилността при странични наклони.


Нископрофилната безопасна кабина на BCS Sky Jump е климатизирана.

Повече информация за тракторите BCS можете да получите от представителя за България СД Драганови.