Белхим България представи новите си продукти за растителна защита на специална демонстрация

Белхим България представи новите си продукти за растителна защита на специална демонстрация
Белхим Кроп Протекшън България направи полева демонстрация за фермерите от Северна България, за да представи пред тях своите продукти.
 
Белгийската компания е лидер на пазара на пестициди в цяла Европа. Повече за това ни разказа търговският мениджър на Белхим България Даниел Божанов: 
 
„Същността на днешното събитие е Белхим да се представи самостоятелно на българския пазар. Да покаже възможностите си и че предстои едно голямо ново начало, нови продукти, които са в продуктовата ни листа и същевременно действие на тези продукти при тежки условия. Идеята на това събитие е много от фермерите, които са в района да видят и да чуят за една нова компания, която може да предостави различни решения. Казвам различни, защото Белхим както работи в Европа, иска да наложи и нов механизъм на работа в България - самите фермери да формулират продуктите си, като добавят едно активно вещество към друга формулация, така че те да определят целостта на един фунгицид от кое каква доза да бъде, така че да имаме по-пълен контрол на гъбните болести при житните и при рапица“. 
 
 
За да могат заинтригуваните земеделци да преценят безспорните качества на продуктите на Белхим, екипът на компанията е приложил своите препарати върху няколко култури на демо полето в павликенското село Мусина. 
 
„На този демонстрационен ден представихме фунгициди за пшеници, фунгицид и инсектицид в рапица, нов хербицид в бобови култури – това е новият ни хербицид в грах, и ключовият ни хербицид за царевица Самсон Екстра, в добавка с две активни вещества, които са основни за борба с широколистните в царевица“, обясни Даниел Божанов. 
 
По думите му опитът се е оказал показателен, тъй като хербицидите са били приложени в късна фаза и отчетеният резултат е бил нулев стрес за царевицата от действието на балурицида. 
 
 
Фермерите на демо полето бяха свидетели на това, че не може да се наблюдава разлика между контролата и третираната със Самсон Екстра царевица. 
 
„При слънчогледа тестваме нов фунгицид, който се прилага срещу фома, фомопсис и алтернария във фаза бутонизация. При рапицата тестваме два нови фунгицида с инсектицид“, обясни Божанов. 
Тези продукти са тествани, регистрирани и предстои това да стане и в България. 
 
"При граха демонстрираме един нов хербицид, който считам, че догодина ще бъде топ продуктът в листата ни“, допълни търговският мениджър на Белхим България. 
 
И при пшеницата Белхим представя няколко нови активни вещества.
Това са прохлоразметконазолтебуконазол и азоксиструбин.
 
„Нашите продукти са самостоятелни, активни вещества и сами по себе си те трябва да бъдат групирани с друго активно вещество, което да даде пълният спектър от болести при житните. Това направихме ние на полето и считам, че се справихме добре“, обясни Божанов. 
Изцяло нови предложения за портфолиото на Белхим и те ще бъдат представени на фермерите в рамките на следващата година. 
 
 
„Моят съвет към фермерите е – прецизирайте много добре избора на продукти, тъй като изборът на продукт трябва да бъде спрямо региона и спрямо болестите и вероятността от развитието на болестите. Нашата продуктова листа дава възможност за групиране на фунгицидите и създаване на формулация, най-подходяща за района. Всеки един фермер, който разполага с агроном, може да си направи много правилен фунгицид за пшеница, който да му даде решение с болестите за цялата вегетация“, коментира Даниел Божанов. 
 
Любезен домакин на събитието бе собственикът на полето Христо Рачев, който обработва над 30 000 дка земя в Павликенско. 
„За продуктите на Белхим мога да кажа само положителни неща и хубави. Както видяха доста от колегите, които сме се събрали на този открит ден, благодарение на фирма Белхим, всеки един от нас успя да се убеди в тяхното действие и в техните качества. Както се вижда на всяка една култура поотделно в различни фази бяха приложени в различни дози и всеки сам по себе си земеделец може да приеме и да се убеди в неговото приложение по неговите полета на тези продукти“, коментира Рачев. 
 
Неговият служител Владислав Анев също добави: "Решихме да направим това демо поле, за да може на наша нива да видим ефекта на техните продукти. Имат невероятно действие както в царевица, така и в слънчоглед, пшеница". 
 
 
Според Даниел Божанов Белхим е гъвкава компания и това е едно от най-големите й предимства. Тя предлага самостоятелни решения на локални нива в различните държави и същевременно разчита на професионалистите, които работят за фирмата.  
Професионалният екип на Белхим може да препоръча на фермерите най-добрите продукти и тяхното съчетаване, за да има максимален резултат, но на разумна цена. 
 
Още за продуктите на Белхим Кроп Протекшън можете да разберете на www.belchim.bg и на телефон 088 854 11 74.