Biso стартира производството на 12-метров хедер за жътва Ultralight 800

Biso стартира производството на 12-метров хедер за жътва Ultralight 800

Специализираната компания в производството на хедери Biso стартира нова серия 800 Ultralight. Тя се характеризира с някои радикални промени спрямо стандартно конструираните  хедери.

Хедерите се правят от алуминиеви модулни отливки, всяка с ширина 1,06 метра. Резултатът от това е твърда платформа със значително по-добри ползи при работа.

Другото патентовано нововъведение включва хидравлични странични ножове и напълно регулируемо дъно с възможност за плавно удължаване напред до 800 мм. И двете функции се управляват от кабината на комбайна.

Независими предавателни кутии в двата края на хедера осигуряват балансирана работа, която е тиха и с относително малко вибрации. Основните функции (Странични ножове, накланяне, дъно) се извършват чрез използването на собствената помпа на машината и 10-литров хидравличен резервоар.

Ъгълът на хедера е проектиран така че да работи при трудни терени и склонове с голям наклон. Свределът от неръждаема стомана е разделен в средата и има центриран лагер, докато двойните ножове се застъпват, за да се получи ефективна операция при целия 12-метров отрез.

Височината и ъгълът на мотовилото се контролират хидравлично от кабината. Ъгълът на атака на палците на мотовилото може да се регулира и по този начин да се работи гъвкаво с полегнал посев. Ножовете са с покритие.

Страничните вертикални ножове могат да работят в комбинация със страничните делители при различни видове култури.

Повече информация за продуктите на Biso за България можете да получите от фирма Римекс 1 - Холдинг

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!