Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

България внася повече трактори от Беларус

България внася повече трактори от Беларус

С 44 процента е нараснал стокооборотът между България и Беларус през първите шест месеца на настоящата година в сравнение с предходната. За периода януари-юни той е 43 милиона евро. Това съобщи  на пресконференция в Добрич посланикът на Беларус Вячеслав Качанов.

В износа за нашата страна от Беларус водещо място заемат трактори, камиони, двигатели, автомобилни гуми, тапети и др. Според Вячеслав Качанов през последните години бизнес контактите между двете държави значително се активизират. Това до голяма степен е подпомогнато от Междуправителствената беларуско-българска комисия, създадена през 1996 г. Активизира се работата на предприятията на Беларус у нас. До настоящия момент в българската търговско-промишлена палата са регистрирани 16 съвместни фирми.

 Най-активно на българския пазар работят "Бултрекс" - дилър на Минския тракторен завод, и "София-БелАЗ" - представител на Белоруския автомобилен завод. За развитието на двустранните търговски отношения между двете държави съдейства и асоциацията "Беларус-България". Тя обединява около 80 български фирми и физически лица, които работят с предприятия от бившата съветска република.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug