Български фермери посетиха централата на Challenger в Холандия по покана на Варекс

Български фермери посетиха централата на Challenger в Холандия по покана на Варекс
Фермери от България бяха на посещение в централата на Challenger в холандския град Грубенворст, предаде специалният пратеник на Трактор.БГ София Белчева. Фермерите са на работно посещение по покана на фирма Варекс Груп – официален вносител и представител на Challenger за България.
 
След пристагането си, фермерите се запознаха и разговаряха с домакина г-н Андрю Стърок– регионален мениджър на AGCO (Challenger) за централна и източна Европа. През вчерашния ден те разгледаха централата на Challenger и имаха възможност да зададат въпросите си относно машините с тази марка към експертите на фирмата Франк Ромбоутс, агроном и продуктов специалист по самоходните пръскачки Spra-Coupe и Том Сандерс, продуктов специалист по пръскачките RoGator.         
 
Специалистите на Challenger направиха подробна презентация за дейността на фирма AGCO и развитието на фирмата през годините. Освен това те подробно представиха и възможностите на всички машини от гамата на Challenger – верижни и колесни трактори, комбайни, балировачки, самоходни пръскачки Spra-Coupe и RoGator.
 
Земеделците имаха възможност да разгледат работния процес в базата. Те бяха изключително впечатлени от верижните трактори на Challenger, които фирма Варекс предлага и на българския пазар. Освен това се запознаха и с процеса на сглобяване на пръскачките Spra Coupe и по-големите RoGator и Tarra Gator (които, освен като пръскачка, са предназначени и за работа със системи за разпръскване на тор).
 
В следобедните часове българската група участва в тест-драйв на машини с марката Challenger. Земеделците лично изпробваха в действие една от най-атрактивните машини – верижният трактор MT 865-C, големите пръскачки RoGator и TerraGator (вариантите с Airmax и с дискове), както и самоходната пръскачка Spra-Coupe – серия 7.
 
Базата на Challenger в Грубенворст се разполага на площ от 10 хка и тук работят 135 специалисти. Тук машините се сглобяват и доокомлектоват, след което се изпращат към клиентите. Изграден е център за дистрибуция на верижните трактори. В холандската централа на фирмата също така се провеждат обучения за дилъри и клиенти, за продажби и сервизно обслужване.
 
По време на работната си обиколка, организирана от фирма Варекс, фермерите ще посетят и фабриката на Simba International в Слийфорд, Англия. Освен това те ще посетят различни по големина и вид англисйски ферми и ще се срещнат с местните производители, за да обменят опит и ноу хау с тях.
 
Очаквайте интервю, дадено специално за Трактор.БГ от г-н Андрю Сторък – регионален мениджър на AGCO (Challenger) за централна и източна Европа.