Близо 60 агрофирми се събират в сърцето на Добруджа

Край Добрич стартира второто издание на инициативата „Ден на полето“

Близо 60 агрофирми се събират в сърцето на Добруджа

Второто издание на платформата  „Ден на полето“ ще събере в Добруджа над 60 фирми, свързани със земеделския бизнес. Мащабният аграрен форум е организиран от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и ще се проведе от 25 до 27 юли в поле край Добрич. 
 

Вижте още: 64 942 заявления са подадени по директни плащания за Кампания 2023
 

Официалният старт на 3-дневния празник ще бъде даден от заместник-министъра на земеделието и храните Таня Георгиева от 17 часа на 25 юли. Но вратите на "Ден на полето" са отворени още от 14 часа.
 

На полето ще се съберат производители и вносители на семена, торове и препарати за растителна защита и земеделска техника, които ще представят пред земеделци от цялата страна продуктите си.

Гостите на инициативата ще се започнаят с хибридите царевица и слънчоглед на всички семенарски компании, присъстващи на българския пазар, уточни Радостин Жекова, председател на браншовата организация. Идеята е в реално време при едни и същи условия да се проследи развитието на културите.

Във форума участват и всички големи вносители и производители на земеделска техника. През вторият и третият ден от изложението те ще представят машините по време на мащабни полеви демонстрации. 
 

Акцент по време на 3-дневния празник ще бъде поставен върху хляба и децата, посочи още Радостина Жекова. В следобедните часове на 26 юли малчуганите ще имат възможност да научат как се прави хляб, как от зрънцето се добива брашно и как се меси. 

„Идеята е да се забавляваме, да споделим с какво се справихме до момента, да дискутираме с представители на Министерството и ДФ „Земеделие“ какво ни очаква“, допълни Жекова. Празничните летни вечери на полето ще бъдат изпълнени с музика, песни и танци.

Добави коментар