Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

BoniRob от Amazone и Bosch поставя основите за бъдещата селскостопанска техника

BoniRob от Amazone и Bosch поставя основите за бъдещата селскостопанска техника

Разработен от Amazone, съвместно с Bosch и университета за приложни науки Osnabrück, BoniRob – независим полеви робот за проучване на земеделски земи, е иновативен продукт в развитието на селскостопанската техника и технология. Роботът ще има възможност да се движи сам, първоначално в относително малки опитните полета.

Едно от основните предимства на BoniRob е, че той може значително да ускори работата на земеделците чрез придобиване на измерените данни за много отделни растения автоматично, с помощта на специални камери и сензори, като по този начин значително разширява статистическите данни, необходими за отглеждането на културите. В това отношение технологията на полевия робот позволява много по-лесна, бърза и ефективна работа от тази на ръчния труд, както и от тази на всяка създавана до момента технология.

За навигация, BoniRob е снабден с GPS и сензор-базирана система, в което работят специална агро-сензорна технология със спектрални техники на изобразяване. Дизайнът на шасито с индивидуално колесно задвижване включва регулируем пътен просвет между 40 и 80 см.

В момента новата технология се разработва, тества и подобрява, за да бъда максимално функционална и полезна за селскостопанските производители. Очаква се серийното производство BoniRob да стартира през 2020 година.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug