Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Браншови организации настояват за 100% доплащания

Браншови организации настояват за 100% доплащания
Съветът на българските аграрни организации (СБАО) настоява за допълване на европейските директни плащания с национални финансови средства, се посочва в съобщение на съвета.
 
Като основа за това е станало решение на министрите на земеделието на 27-те страни-членки на Европейския съюз от ноември 2008 год., според което допълването от страна на новите страни може да достигне 100 процента от размера на субсидиите от старите страни-членки на ЕС от ноември 2008 год. допълването може да достигни до 100 процента от размера на субсидиите , които се дават за земеделие със старите страни-членки.
 
Новото правителство трябва да насочи 10 процента от директните плащания в подкрепа на производството на мляко, говеждо, овче и козе месо, към производството на ориз и на управление на природните рискове, твърдят от СБАО.
 
Според формацията на аграрните асоциации това щяло да даде възможност за запазване на заетостта в селскостопанските региони на страната, което пък от своя страна щяло да гарантира производството на висококачествена и екологично чиста аграрна продукция.
 

Според исканията на съвета сред приоритетите е създаването на гаранционен фонд за подпомагане на земеделските производители, което до известна степен ще внесе нужната сигурност при отпускане на банкови кредити, особено в условията на сегашната безпрецедентна икономическа и финансова криза, сполетяла отрасъла за първи път като световен феномен.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug