Булагро с ръст от 138% в продажбите на Pottinger спрямо предходната година

Булагро с ръст от 138% в продажбите на Pottinger спрямо предходната година

Булагро отчита  ръст от 138% в продажбите на Pottinger спрямо предходната 2011-а година.

 

Това стана ясно в рамките на традиционно провеждащия се на всеки две години Pöttinger International Day, на който 4 дни присъства и екипа на Булагро, заедно с клиенти на компанията от България.

 

Тази година се навършват 10 години от началото на сътрудничеството на Pottinger с Булагро, като за своя ръст в продажбите през тази година от австрийския концерн Pottinger връчиха на българския си партньор грамота.


Тази година Pöttinger International Day събра над 850 клиенти и партньори от над 50 страни, които имаха уникалната възможност да разгледат фабриката на концерна, да научат детайлите от производствения процес и да разберат всичко за технологичните иновации, които компанията разработва. Особен интерес предизвика обиколката на производствената база, където гостите видяха с очите си как се постига високото качество на техниката Pöttinger - от разработването и тестването на виртуални прототипи, през производството на отделните елементи, до прецизното боядисване и финалното сглобяване на машините. Посетителите имаха възможност и да наблюдават как се извършват продължителните тестове за качество и издържливост на всеки детайл от машините в най-модерния и уникален за Европа тестов център. Тази технология гарантира отличното представяне на селскостопанската техника и надеждността й на полето.

 

Следобедната програма включваше мащабни полеви демонстрации на цялата гама прикачен инвентар на Pöttinger, започвайки със зелената линия, с която компанията е световен лидер - косачки, сенообръщачи и сеносъбирачи, ремаркета и силажокомбайни. Последваха машините от линията за почвообработка - плугове, дискови и роторни брани, култиватори и сеялки, които показаха изключителна прецизност на работа.

 

Специален гост - лектор на събитието беше проф. д-р д-р Франц Йозеф Радермахер, който изнесе презентация на тема проблемите пред изхранването на световното население и значимостта на иновативните технологии в селското стопанство за бъдещето на света.

 

Изпълнителните директори на компанията - братята Ханц и Клаус Пьотингер, съобщиха впечатляващите резултати за изминалата финансова година Август 2011 - Август 2012: отбелязани са 19% ръст и рекордни приходи от 282 млн. евро, които са най-високите в 140-годишната история на фирмата. 83% от тези приходи са реализирани в резултат от продажби на международните партньори на фирмата.

 

Булагро Машини АД, която е ексклузивен представител на Pöttinger за България, е с годишен оборот от продажби на техника Pöttinger 2.75 млн. евро и процентен ръст на продажбите спрямо предходната година от 138%, което я прави вторият най-бързо развиващ се дилър на Pöttinger в света, след Русия. По този повод изпълнителният директор Христофор Бунарджиев и търговският директор Димитър Димитров получиха лично от управителите на Пьотингер грамота в знак на благодарността им за всеотдайността и професионализма, демонстрирани през десетгодишното сътрудничество между двете компании.

 

Програмата на българските гости включваше още посещение на красиви исторически и природни забележителности на Австрия, както и специална вечер, посветена на десетгодишния юбилей, организирана от нашите любезни домакини.