Бултрекс инвестира 1 млн. лв в голям агрокомплекс в Стара Загора

Бултрекс инвестира 1 млн. лв в голям агрокомплекс в Стара Загора

Фирма „Бултрекс” ООД започва строителството на първия в страната Агро Мол, който ще се намира в Стара Загора. Първата копка на новата търговско-сервизна база бе направена днес в присъствието на търговския директор на фирмата Иван Попов, кмета на общината проф. Светлин Танчев и зам.-областния управител Данчо Данев.

Инвестицията, на която възлиза новата база на “Бултрекс”, е в размер на 1 млн. лв., заяви пред присъстващите управителят Иван Попов, а обектът трябва да бъде завършен до 1 септември. Изпълнител на проекта е сливенската строителна фирма „ДАН-92” ЕООД.

Комплексът ще се разполага на площ от над 5 дка на изхода на Стара Загора в посока Нова Загора. Освен продажба и сервиз на селскостопанска техника, “Бултрекс” ще предлага на своите клиенти препарати, торове, семена, горива – всичко необходимо за селскостопанските производители. В комплекса ще се провеждат семинари и обучения във връзка с възможностите за създаване на проекти по европейските програми. Експерти ще предлагат и финансови консултации.

Освен машините на „Бултрекс” в търговската база ще се предлага техника и на други фирми-вносители, с които в момента се водят преговори, съобщи още Иван Попов.

Кметът на Стара Загора благодари на инвеститорите за ориентацията им към един от най-динамично развиващите се градове в България и център на земеделието и пожела успех на начинанието.

Освен стартирането на тази мащабна инвестиция, и то в условията на икономическа криза, днес стана ясно, че фирма “Бултрекс” извършва основна модернизиция на цялата търговска и офис база в централата на фирмата в град Левски.

снимки - Бултрекс - първа копка на Агро Мол - Стара Загора