Case IH и Vaderstad показаха предпремиерно трактори, комбайни и инвентар за 2016 г. (ВИДЕО)

Case IH и Vaderstad показаха предпремиерно трактори, комбайни и инвентар за 2016 г. (ВИДЕО)
На съвместно събитие в Магдебург, Германия двете световни компании в производството на трактори, комбайни и прикачен инвентар Case IH и Vaderstad представиха съвместно новостите, които фермерите ще видят на Agritechnica 2015 и ще са новите продукти за сезон 2016. 
 
 
Vaderstad ще представят два нови модела култиватори на Agritechnica 2015.
 
След като Vaderstad пожънаха голям успех с култиваторите OPUS , компанията продължава развитиетона серията и на Agritechnica тази есен в Хановер ще представи два нови модела от нея, а именно OPUS 400 и OPUS 500.
 
 
Конструирани са на същата издържлива метална рама, като предшествениците си, като работната дълбочина при тях достига до 40 см., а разстоянието между дисковете е 27 см , с клиренс 80 см.
 
Vaderstad ще представят и новия фейслифт на Vaderstad Rapid A 400-800S в Хановер. 
Бункерът за зърно вече е оборудван с вентилатор, който минимализира праха, влизащ от полето. С новите подобрения в сериите Rapid A 400-800S фермерите получават по-добра работна среда и могат да прекарват повече време в работа на полето, отколкото в поддръжка. 
 
 
Сега вече сеялката може да бъде допълнително оборудвана с новото приспособление SeedEye. С тази система се повишава комфортът за оператора и се прецизира нормата на изсяване.
 
С уникална технология фермерите могат автоматично да задават броя на семената, които искат да бъдат засети на квадратен метър без да е необходимо да правят калибриращи тестове. SeedEye осигурява и допълнителна функционалност за контролната система на Väderstad E-Control. 
 
 
Операторът има пълен контрол върху нормата на изсяване от iPad дисплей.
Новото приспособление ще бъде на разположение на фермерите със сеялките Spirit R 300-400S, Rapid A 400-800S и Rapid A 600-800C от есента на 2016 г.
 
 
Case IH – Нова гама трактори и нова външност за Case IH 
 
CASE IH OPTUM CVX – Важен момент в историята на Case IH! 
 
 
Case IH OPTUM CVX е новата серия трактори, която се добавя в семейството на Case IH. Тя бе представена в Прага и впечетли всички журналисти с агресивния и ергономичен дизайн. Впечетляващото при него е новият дизайн, отличното съотношение тегло към мощност както и добрата осигуреност за нощна работа, чрез 20 различни LED осветления.
 
Повече мощност и размери, близки до тези на  тракторите Puma, е това, което според Case IH европейската земеделска общност е пожелала – и вече е постигнато! Новият Optum CVX е първият трактор на Case IH с нов дизайн с нов преден капак и задна броня, плюс отличително осветление. 
 
 
"Съвременното, продуктивно земеделие в Европа е сред най-взискателните клиенти по целия свят. Една от причините е, че отглеждането на реколтата е по-интензивно и добивите са по-високи, отколкото в повечето други региони, като същевременно метеорологичните условия често ограничават наличните времеви прозорци за работа на полето. Следователно, справянето с дадена задача с максимална производителност, ефективност и надеждност е това, за което Optum CVX е проектиран", каза Андреас Клаузер, Президент на Case IH.
 
Case IH OPTUM CVX ще се предлага в два модела Case IH OPTUM CVX 300 и Case IH OPTUM CVX 270, съответно с 300 и 270 к.с..
 
 
Двигателят на новата серия е  6-литров FTP, който покрива последните изисквания за вредни емисии – Tier IV Final, а новата безстепенната трансмисия при  Optum CVX е разработена за надеждно предаване на високите теглителни изисквания, генерирани от двигатели над 300 к.с.. Две налични опции за скорост включват 30 км/ч до 40 км/ч ECO, както и 30 км/ч до 50 км/ч ECO; максималната скорост на заден ход е 27 км/ч и в двата случая.
 
Нова серия комбайни Case IH 140: Изключително висока производителност
Case IH пускат на пазара от 2016 г и нова серия комбайни Case IH Axial Flow 140 – за максимална продуктивност на полето.
 
 
Серията е оборудвана с иновативна очистваща система Cross Flow, която позволява безупречна работа и при наклонени терени, като компенсира наклона на полето. Подобрена е и система на нарязване на сламата и управлнието ѝ от кабината. 
Независимо дали се нарязва или работи в откоси, оптималното разпределение на остатъците си остава важна предпоставка за следващата култура. Няколко промени подобряват още повече качеството на сламата за по-прецизно разпръскване на остатъците, както и за по-прецизни откоси.
 
Новата серия Case IH Axial Flow 140 ще има опционално гумено-верижно задвижване за моделите  AF 6140 и 7140. Веригите се предлагат във версии от 610 мм и 762 мм и комбайнът остава в ограничението за ширина от 3.5 м; 900 мм вериги също са налични, но ширината на машината  ще бъде над 3.5 м.
 
 
Новият модел за 2016 година е с редица подобрения на детайлите, някои от които бяха предложени от клиентите на Case IH. Ново дъно на шнека за чисто зърно и доовършаване прави почистването още по-лесно и бързо.
 
‘‘Тази характеристика ще бъде особено оценена от зърнопроизводителите, тъй като ще могат да почистват системата за очистване лесно, особено в комбинация с функцията на комбайна ‚Cleanout’, ‘‘подчерта фон Екардстайн. Репозиционирането на елеваторите за чисто зърно и доовършаване дава на оператора достъп до дясната страна на комбайна. Повече комфорт за оператора се гарантира също с новото паралелно напрежение на веригата на елеватора. Целта на комбайните Case IH Axial-Flow е възможно най-пълно, нежно и ефективно прибиране на реколтата. 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!