CASE IH изпревари конкурентите си с ранното въвеждане на системата Efficient Power

CASE IH изпревари конкурентите си с ранното въвеждане на системата Efficient Power

По време на изложението Агритехника 2011 в Хановер , новата технология Efficient Power на CASE IH навърши една година от своето официално представяне. За тази една година вече над 75 модела трактори и комбайни с тази система работят в различни държави.

 

На практика CASE IH въведоха първи и преди всички свои конкуренти, техологията EP, която освен повече мощност и икономия на гориво, отговаря на еко-изискванията Tier 4 B - Final, които ще влязат в сила от 2014-а година.

 

„С новата SCR технология, която внедрихме при прецизно настроените двигатели от новите серии, стопаните ще получат повече мощност, по-голяма икономия на гориво и ниски вредни емисии:, заяви за Трактор.БГ по време на пресконференция в рамките на Агритехника - Хановер, Силвиан Блейз, Маркетинг Директор на CASE IH за Европа.

 

„С това, че тази система не връща и не рециклира отработените газове, както при други марки, то ние постигаме освен висока производителност, но и удължаване на сервизния интервал при двигателите."

 

Едно от най-полезните нововъведения при новите серии трактори CASE IH е интелигентната автоматизирана система - APM , която управлява и оптимизира съвместната работа на двигателя и трансмисията. „Това е система, която осигурява комфорт на оператора, а в същото време спестява ненужна консумация на гориво, тъй като APM автоматично избира най-добрите настройки за работата на двигателя и трансмисията", допълни още Силвиан Блейз.


Друга важна новост при тракторите CASE IH в мощностния диапазон от 100 до 670 к.с., съчетана с технологията Efficient Power, са интуитивния контролен панел и мултиконтролера за управление.


По време на пресконференцията на Агритехника, мениджърите на CASE припомниха впечатляващият тест върху новия модел CASE Puma 230 CVX, осъществен от немската организация DLG, според който консумацията на гориво при този трактор е 31 грама/Kw/h. Само тук, спестеното гориво на годишна база с новата SCR Efficient Power технология се равнява на 3000 литра дизел, в сравнение с конвенционалната технология.


Сериозен интерес по време на Агритехника 2011 предизвика и новия CASE Magnum 370 CVX. Това е флагманът на CASE, който води след себе си новата MAGNUM Efficient Power серия, която ще излезе в края на 2012-а година. Най-мощният трактор тук ще е с 419 к.с. двигател с CVT варио трансмисия.

 

Новия Magnum 370 CVX е с 8,7 литров двигател CASE IH Fiat Power Train. Максималната му мощност е 409 к.с. при 1800 об./мин. Новата CVT трансмисия позволява бързи и меко ускоряване от 0 до 50 км.ч. без смяна на предавките.


„Magnum 370 CVX има абсолютно нова трансмисия, която е с 2 съеденителя. Това, което определено може да се каже за тази машина е, че тя е по-голяма от Full-Powershift версията и основната причина е трансмисията. Голямо предимство са и новите по-големи гуми размер R1W. Те осигуряват по-добра скорост и сигурност на пътя и по-малко утъпкване на почвата в полето. ", заяви пред Tрактор .БГ Марчин Рупърт от CNH.

 

"Хидравличната система на новия Magnum 370 CVX се осигурява от помпа с капацитет от 250 л./мин. и има 6 хидравлични клапана. Товароподемността на навесната система е 8,5 тона.", допълни г-н Рупърт.

 

 

Всичко за новостите при новите серии от тракторите CASE IH, както и кога ще бъдат на българския пазар - официален вносител за България - РИМЕКС 1 ХОЛДИНГ .


© 2011 tractor.bg