Case IH Magnum ACV е първия роботизиран трактор - без волан, педали и място за механизатор

Case IH Magnum ACV е първия роботизиран трактор - без волан, педали и място за механизатор
Case IH показа най-новия си модел трактор – автономна машина без волан, педали и място за оператор. Това е проект върху който компанията работи от близо 5 години, съобщи The Robot Report.
 
Моделът носи името ACV (Autonomous Concept Vehicle) - логично име за трактор, който може да бъде програмиран от вашия компютър, таблет или телефон, с помощта на лесен софтуер, след което сам да поеме грижата за зададените му дистанционни задачи, разчитайки на вградени GPS сензори, камери и радари.
 
 
Case ACV се задвижва от дизелов мотор с 419 к.с., достатъчни за максимална скорост от 50 км/ч. Функционалността на машината е неограничена и по нищо не се отличава от другите си конкуренти на пазара, освен това, че не му е нужен механизатор. Тракторът може да оре, сее, прибира реколта – всичко зависи от вашите желания и настройки. 
 
Джорд Стенсън, представител на Case IH, коментира пред Трактор.БГ:
 
„Официално ние сме първата компания, която разработи официален модел на трактор, който не се нуждае от механизатор, докато изпълнява посочените задължения. Изключително горди сме, че именно нашата компания разработи първа тази иновация върху която работихме близо 5 години. Вярвам, че този трактор е бъдещето на модерното световно земеделие.“

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!