CASE IH представи новия комбайн 9230 Axial Flow на Агритехника 2011

CASE IH представи новия комбайн 9230 Axial Flow на Агритехника 2011

CASE IH представи новия комбайн 9230 Axial Flow на Агритехника 2011 в Хановер. Пред камерата на Трактор.БГ Джорд Стенсън, мениджър за Балканитя на CASE IH , заяви че най-новия комбайн от CASE ще бъде и на българския пазар от следващата година.

 

Основните новости са свързани с по-висока мощност на комбайна, в сравнение с предишния модел 9120 и ще е с около 60-70 к.с. по-мощен. За първи път комбайнът е оборудван с гумено-верижно задвижване, но може да бъде и поръчан със стандартни гуми. Така че за оризопроизводителите в България, вече имаме предимството на веригите.

 

„Преди всичко обаче този комбайн носи в себе си предимствата на технологията Efficient Power, която води до повече икономич на гориво и по-ефективна работа на двигателя и трансмисията.", допълни г-н Стенсън.

 

„Комфортът в кабината на новия комбайн 9230 Axial Flow е увеличен драстично, а капацитетът на бункера за зърно вече достига 11 тона. С една дума, този комбайн, който ще е на пазара за сезон 2012 ще даде на българските фермери всичко това, което те искат в повече."


Максималната мощност при новия CASE IH 9230 Axial Flow достига 571 к.с., а ширината на VariCut хедерите за жътва е 7,60 , 9,15 или 10,70 метра. Комбайнът е оборудван с иновативната Power-Plus система, която задвижва ротора, конвейра и хедера без използването на ремъци. Това е комбинация със CVT варио трансмисията води до висока ефективност и при натоварване не се стига до критични пикове на оборотите. Това води и до по-малка нужда от техническа поддръжка и разходи за ремъци. Освен това е случай на блокаж, комбайнера може чрез натискане на бутон от кабината да раздвижи сламотръсите и да реверсира аксиалния ротор, докато се изчисти блокажа.

 

Новия комбайн е оборудван и с нова вентилаторна система за кръстосано очистване - Cross Blower.

 

За жътва на царевица, CASE IH представиха на Агритехника новия 12 редов хедер, оборудван със система за индивидуална защита и освобождаване на всеки ред при претоварване.