CEMA: Бизнес климатът на пазара на машини е в рецесия

От проучването на Европейската асоциация на производителите и търговците на агротехника (СЕМА) става ясно, че представителите на индустрията допълнително са понижили бъдещите си очаквания

CEMA: Бизнес климатът на пазара на машини е в рецесия

Основният бизнес индекс на климата на пазара на земеделска техника в Европа продължава да се понижава. През юли той достига негативно ниво за първи път от спада в началото на пандемията от Covid-19. Индексът се понижи от 1 пункт до -7 пункта при скала от -100 до +100, информира Европейската асоциация на производителите и търговците на агротехника (СЕМА).
 

CEMA: Бизнес климатът продължава да се влошава
 

Макар доставките от страна на производителите да се нормализираха допълнително, на пазара има несигурност и тя продължава да расте. Директните клиенти на производителите, дилърите, очевидно не са в състояние да предадат многобройните си поръчки на крайните клиенти и по този начин са се плъзнали директно от недостатъчно предлагане към рекордно високо свръхпредлагане.
 

Според проучването на CEMA запасите на дилърите на много европейски пазари вече са по-високи от 2019 г., която остана в историята с рекордно високите нива на запасите на дилърите.
 

Като резултат текущият прием на поръчки от производителите намалява значително, особено от Европа. От проучването става ясно, че представителите на индустрията допълнително са понижили бъдещите си очаквания.



ВИЖТЕ ОЩЕ:

Опазвате по иновативен начин пчелите? Кандидатствайте за награда!

СЕМА: Оптимизмът сред производителите на агромашини продължава да се топи

CEMA: Увереността на пазара на земеделска техника спадна

Добави коментар