Challenger отбеляза 25 години гумено-верижни трактори с лимитирана версия – Field Python

Challenger отбеляза 25 години гумено-верижни трактори с лимитирана версия – Field Python

Challenger отбеляза 25 години от пускането на пазара на гумено-верижните трактори с лимитирана версия - Field Piton. Забележителния Challenger Python, оцветен в черно - шарени графики с остри зъби и змийска кожа е на базата на гумено-верижния трактор MT 865 C с мощност 583 к.с..

 

"Защо Питон? Защото този трактор е мощен, елегантен, движи се тихо, икономичен е и така да се каже, се измъква без да оставя следи.", заяви пред Трактор.БГ г-н Лука Катани, Продуктов мениджър в Challenger.


Challenger Phyton е оборудван с 91.5 см. широки гумени вериги, управляема триточкова навесна система, 5 хидравлични цилиндъра. Трактористът се качва лесно и удобно по стълби до луксозната климатизирана кабина с полу-активна седалка и кожени елементи. Всички стъкла на кабината са със соларна защита, а за нощна работа, трактора е екипиран с 6 високо интензивни ксенонови светлини.


По време на Агритехника 2011, вице-президентът на AGCO и генерален мениджър на Challenger за Европа, Африка и Близкия Изток - Гари Колар, заяви, че е горд с постигнатото от Challenger и че колкото пъти тези гумено верижни трактори влязат в полето, толкова отлични отзиви и благодарности получават от клиентите, сдобили се с тях.

 

По повод отбелязваната 25-годишнина, Гари Колар благодари на инженерните екипи, създали тези трактори и продължаващи да откриват нови иновации, благодари също така и на всички мениджърски екипи в страните, където Challenger има представителства.

 


Пред камерата на Трактор.БГ г-н Лука Катани, Продуктов мениджър в Challenger добави, че по време на Агритехника се представя и динствената на пазара самоходна пръскачка RoGattor 600, която има най-високия сертификат CAT 4 за пръскане с химикали.

 

Тази пръскачка е с едва 2,5 метра транспортна ширина и позволява придвижване по пътната мрежа с 40 км./ч. Резервоарите за препарати за различните модели варират между 3500 и 6000 литра.


„Нашият най-продаван продукт, това е гумено верижният трактор от серията MT 700 C", заяви още г-н Катани. „Тази машина съчетава в себе си целия 25 годишен опит, който е събрал Challenger в производството на гумено-верижни трактори. Благодарения на това задвижване, ние имаме отличен баланс, минимално утъпкване на почвата и почти невъзможно боксуване в кални условия. С иновационните технологии в Challenger , фермерите свършват своята работа по-качествено и по-бързо.", категоричен бе Лука Катани.


Повече информация за гумено-верижните трактори и самоходни пръскачки Challenger, можете да получите от изключителния представител за България - фирма Варекс ООД

 

© 2011 текст, снимки и видео : Трактор.БГ