Challenger показа черен прототип на най-новия си трактор на Агритехника 2013 (ВИДЕО)

Challenger показа черен прототип на най-новия си трактор на Агритехника 2013 (ВИДЕО)

Гумено-верижната технология при тракторите Challenger набира все повече почитатели сред фермерите в Европа и в България. В рамките на международното изложение Агритехника 2013 американската корпорация AGCO представи най-новите модели гумено-верижни трактори Challenger при седма и осма серии. Новите трактори ще излязат на българския пазар през лятото на 2014 г. чрез официалния вносител Варекс ООД.


Безспорно най-атрактивният трактор на щанда на Challenger, а и на самото изложение, беше прототипът Stelth – трактор от серията 700 с нов мощен ECO Power двигател.


Серията 700 включва три модела трактори с нов 7-цилиндров Eco Power двигател с обем 9,8 литра, който достига максимална мощност от 431 к.с. Високоефективният двигател доставя повече мощност и намалява разхода на гориво до 5 на сто, в сравнение с предишния модел, като същевременно отговаря на стандартите за вредни емисии Tier 4 Final.



 

Капацитетът на горивния резервоар при серията Challenger MT 700 Е е увеличен с 47 % до 773 литра. В съчетание с икономичността на новия двигател, това позволява на оператора  да прекарва повече време в полето, което води до още по-високи нива на производителност. Новата серия трактори е с подобрена охлаждаща система на двигателя, скрита под предния капак, чиито дизайн предава допълнителна агресивност на машината.

Своя дебют на Агритехника направи и най-мощният гумено-верижен трактор, произвеждан някога в света. Моделът MT875E е флагменът на серията MT800E с максимална мощност 640 к.с. - над  30 к.с. повече от настоящия  MT875C. Четирите модела в новата серия са с 12-цилиндрови 16.8-литрови AGCO POWER™ двигатели.

 



Основното предимство на тракторите Challengerе гумено-веривната система Mobil-Trac™. MT700E и MT800E продължават да предлагат ползите на уникалната Mobil-Trac™ система за ненадминато сцепление с минимално притъпкване на почвата.


Challenger  са единствените в света гумено-верижни трактори с хидравлично ниворегулиране на задната навесна система.


Кабината на трактрите Challenger MT700E и MT800E гарантира на оператора максимален комфорт при работа, отлична видимост и автоматизирано управление на машината. В допълнение, всички верижни машини могат да бъдат оборудвани с вентилирана кожена седалка Deluxe VRS. AutoGuide 3000 ™ е нова, интегрирана и достъпна система, която е предназначена да осигури на земеделските производители най-високите нива на точност при работа в полето.



По време на Агритехника на щанда на Challenger беше представена и новата самоходна пръскачка RoGator 700.

 

Tя ще замести популярния модел SpraCoupe, като идва с нов по-мощен AGCO POWERTM двигател 175  к.с. Оборудвана е и със специфичната за по-големите модели RoGator кабина за максимален комфорт и безопасност на оператора. Ще се предлага с работен захват на щангите от 24 или 28 м.


Гледайте ВИДЕО репортаж във Фермер.БГ TV:  




За повече информация за продуктите Challenger:

Варекс ООД
02 9309970
[email protected]
http://www.varex.bg

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!