Challenger представи новия трактор MT 765 D на изложението EIMA 2012 (видео)

Challenger представи новия трактор  MT 765 D на изложението EIMA 2012 (видео)

Challenger доказа за пореден път своето лидерство в производството и дистрибуцията на гумено-верижни трактори.

 

На изложението EIMA 2012, което се проведе в Болоня, Италия, специализираният за едро земеделие бранд на AGCO показа своите най-нови гумено-верижни трактори.



Акцент беше новия MT 765 D с максимална мощност 382 к.с. Този трактор е с Common Rail двигател и SCR сиситема за очистване на отработените газове. Има 16 предни и 16 задни предавки. В кабината има 7,4-иначов цветен монитор, който дава на оператора пълен контрол на всички функции.

 

Новост е системата за завиване One Touch, която подпомага маневрирането на трактора и съхранява до 35 функции за 8 различни вида прикачен инвентар, като ги повтаря с натискането само на един бутон.

 

 

Новата система Intellitronics Network пък контролира синхронната работа между двигател, ВОМ и ходроразпределител, като по този начин тракторът постига оптимална производителност и икономичност.

 

 

Съществена новост при този модел е и системата за окачване на веригите Opti-Ride. Тя позволява на всяка верига да се повдига независимо до 150 мм над центъра, като това подобрява сцеплението, а веригите могат да се издигат над препятствия.

 

 

На щанда на Challenger беше показан и юбилейният трактор от лимитираната серия Piton, който е на базата на модела MT865 C с мощност 580 к.с. През миналата година той отбеляза 25-годишнината от пускането на гумено-верижните трактори на пазара.

 

Пред камерата на Трактор.БГ Филип Лазаров, търговски директор на официалния вносител за България Варекс заяви: Италия традиционно е много силен пазар на марката Challenger, която ние представяме в България. В рамките на това изложение са представени гумено-верижните трактори от сериите 700 и 800, както и Terra Gator – една машина, която тепърва ще бъде застъпена в България през следващите години.

 

Един от основните акценти на изложението са новите двигатели на AGCO Sisu Power, новост както за Италия, така и за всички други пазари в Европа. Ние вече ги представихме на българския пазар през месец май тази година. Важно е да отбелижим, че освен Challenger и Valtra, които вече са познати на българския пазар, фирма Варекс готви и някои нови изненади от италиански доставчици през 2013 година.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Филип Лазаров - Варкес ООД

 

© 2012 : текст, снимки и видео :  Трактор.БГ