Челните товарачи Giant-Tobroco Machines идват на българския пазар чрез Бизо-България

Челните товарачи Giant-Tobroco Machines идват на българския пазар чрез Бизо-България

Бизо-България ЕООД е официален вносител на холандския производител на челни и телескопични товарачи Giant – Tobroco Machines.  Производителят на товарачи – Tobroco Machines е лидер в Холандия, който започват много успешно да развиват пазара и в цяла Европа.

Решението на Tobroco Machines за прехвърлянето на правата върху официалното представителство на BISO за България е взето преди 3 месеца, заявиха пред Трактор.БГ от Бизо-България. Новите вносители на Giant съобщиха също, че ще внасят всички серии челни и телескопични товарачи - Giant D, Giatn V, Tendo, както и всички видове кофи, приставки и резервни части. Всички модели се предлагат с двигатели Kubota, Хидростатична трансмисия 4x4, 100% електрическо заключване на диференциала на двата моста.

Всички посетители на Агра 2013 и Бата Агро 2013 ще имат възможност да видят облизо моделите, като Бизо-България ще предостави преференциални цени по време на панаирите!

Всички челните товарачи GiAnt са оборудвани с много удобна луксозна регулируема седалка, включваща регулируеми подлакътници и за двете ръце на оператора. В оборудването на седалката стандартно е включено възглавница, както и предпазни колани. Освен това машините са оборудвани със изчистено и лесно за възприемане арматурно табло, както и регулируема конзола на волана за управление.

Товарачите GiAnt притежават мултифункционален джойстик за дясната ръка, който прави много лесен контрола на хидравличните функции, както и управлението на посоката на движение на машината - напред, назад.

Машините в портфолиото на GiAnt Tobroco са с кабини, напълно отговарящи на стандартите за сигурност ROPS и FOPS, допълнително подсигурени с врати за сигурност, дори при машините с кабина от отворен тип. Товарачите GiAnt отговарят на всички изисквания на Европейския съюз за безопасност.

Двигателите използвани в машините на GiAnt Tobroco са дело на лидера в производството на компактни дизелови агрегати - Kubota, които са се доказали във времето в този пазарен сегмент. Машините са оборудвани с поддържащи тежкотоварни яъртящи се „стави”.
Забележителна характеристика на товарачите GiAnt е 4 (четири) точковия хидравличен бързосменник, който дава възможност за много бърза и лесна смяна на причкачният инвентар на машината.

Друга важна част от стандартното оборудване са мостовете на COMER - лидер на световният пазар в проектирането и изработването системи за задвижване за селскостопански и индустриални машини. Моделите започващи от 45 конски сили стандартно са оборудвани с  подсилено планетарно задвижване с автоматично или електро превключвателно блокиране на диференциала. Моделите SW са допълнително оборудвани с POCLAIN хидростатични мотори за задвижване.

Моделите, които Бизо България ЕООД ще представи на тазгодишните аграрни изложения, са V425Т HD и V5003T.
И двете машини са оборудвани с 4-цилиндрови дизелови мотори Kubota, прозивеждащи мощност съответно 44 kW (60 к.с.) за V5003T и 33 kW (45 к.с.) за модела V452T HD. Задвижването и при двата представени модела е хидравлично посредством двустепенна хидростатична скоростна кутия. Скоростите на движение са съответно 0-10 км/ч и от 0-28 км/ч в зависимост и избраната предавка. Всички машини от портфолиото на GiAnt Tobroco, с изключение на товарачите с телескопична стрела, са със шарнирно-съчленена рама.

Моделът V452T HD е с допълнително подсилена връзка, гарантираща безупречна и сигурна работа при по-екстремни и „стресови” условия на работа. Блокирането на диференциалите е 100% електрическо и за двата моста при представени модели. В гамата предлагани машини GiAnt се среща още и  автоматично и електо-хидравлично блокиране, което е изцяло съобразено с нуждите и спецификата на конкретния модел. Спирането по време на работен процес е посредством хидравлична спирачка, а всяка машина е оборудвана и с ръчна барабанна спирачка за сигурност при извънработно положение.

Всички товарачи са оборудвани с патентован хидравличен 4-точков бързосменник, който предлага изключително лесно и бързо сменяне на всички видове прикачни инвентари от каталога на производителя.

В представените модели  V425Т HD и V5003T са интегрирани две хидравлични помпи. Едната, аксиално-бутална изключително мощна и гъвкава, отговаря за движението на машината, а другата –  зъбна помпа, отоговаря за работните процеси. При двата модела аксиално-буталната помпа е с дебит 84 л/мин при 440 бара налягане - изключително мощна и надеждна. А помпите за работните операции са съответно 53 л/мин и 190 бара налягане при V5003T и 51 л/мин и 190 бара при V425Т HD.
Товароподемността на V5003T е 2480 кг при височина на изсипване 3,25 м, а на V425Т HD е 2200 кг при височина на изсипване 2,90 м.

Много голямо предимство на челните товарачи GiAnt са общите габарити и маневреността им, което ги прави изключително подходящи за обслужване на тесни и трудно достъпни помещения. Моделът V425Т HD е само 1,10 м широк и завива на 1460 мм вътрешен радиус. Моделът V5003T е с малко по-голям габарит, но също може да се похвали с впечатляващите 1,40 м ширина, вътрешен радиус на завиване 1476 мм.

Бизо-България е добре позната на българския пазар на селскостопанска техника с това, че е дъщерна фирма на Biso Shtrattnecker Австрия – производител на висококачествени хедери за пшеница, царевица, слънчоглед, приставки за рапица. BISO Shtrattnecker е престижна марка с над 135 години история. Има представителства в цяла Европа – Австрия, Германия, Франция, Полша, Словакия, Холандия, Португалия, Италия, Румъния, Гърция , както и във Великобритания и Казахстан. Компанията е директен вносител на New Holland, Faresin, Rimeco, Joskin, Mascar, Kinze, Akpil, Raven.

Централната база на Бизо-България на богатата гама от машини, които фирмата предлага, е в гр. Добрич. Тук е централният склад на резервни части за BISO, New Holland, Case, Stayer и всички други марки, с които работят. Съвсем скоро ще бъде открито и ново представителство на фирмата в град Плевен.