Чисто нова гама трактори и много повече мощност от CASE IH

Световни премиери и редица награди на SIMA 2019

Чисто нова гама трактори и много повече мощност от CASE IH

Световни премиери, уникални дизайни, бързина и мощност. Това беше само част от репертоара на щанда на CASE IH, с който фермери от цял свят се запознаха, по време на грандиозното представяне на компанията, на SIMA 2019 в Париж.

 

Екипът на Трактор.БГ разговаря с Даниел Стюарт от CASE IH за най-новите продукти на топ бранда.

 

„Изключително развълнуван съм, че имам възможността да представя първо пред вас най-новата серия трактори на Case IH – Versum. Машините разполагат с двигател Етап V и CVXDrive безстепенна трансмисия, която съчетава предимствата на CVT трансмисията, заедно с премиум спецификации и компактни размери. Серията разполага с четири модела от 100 до 140 к.с, с което напълно ще задоволим всички видове стопанства. 

 

 

Убеден съм, че Versum серията ще се приеме добре и на българския пазар, тъй като има пълния капацитет да свърши всеки тип работа. Благодарение на голямата му компактност, той е подходящ както за малки, средни, защо не и за големи стопанства, без значение от типа и вида им“, каза Стюарт.

 

Благодарение на точно тези свои качества, новата Versum серия, грабна приза „Машина на годината“ в средна категория трактори. 

Наградите за една от най-любимите марки земеделска техника на българските фермери не свършиха до тук. Добре познатият по родните полета трактор Case IH Quadtrac CVXDrive също взе наградата „Машина на годината“, този път в категория „XL“ трактори.

 

„С гордост мога да кажа, че Case IH значи високопроизводителност. Компанията има дълги години опит зад гърба си в производството на селскостопански машини. Изключително горди сме от получените отличия и определено няма да спрем до тук. В този момент искам да благодаря и на нашия партньор Тайтън Машинъри – официалният ни вносител в България за професионализма, с който се отнася към пазара и клиентите. Лесно е, когато имаш зад себе си такъв силен партньор, особено на толкова важен пазар, като България. Ние сме компания, която предлага високотехнологични решения, но в основата стоят фермерите и връзката с тях. В този смисъл Тайтън Машинъри е перфектният партньор“, добави продуктовият маркетинг директор в Case IH Европа.

 

Заедно с това на щанда на компанията бяха представени пълна гама трактори и комбайни. Силен интерес предизвика обаче комбайните от серията Axial Flow 250, анонсирани за първи път през изминалата година.

 

 

„Серията предлага три нови модела, като се фокусирахме не само върху производителността на комбайна, но и на механизатора. В основата на промените за новите комбайни Axial-Flow 7250, 8250 и 9250 е автоматизираната система AFS Harvest Command ™. Тази напълно нова технология използва 16 сензора за непрекъснато наблюдение на машината и коригира седем различни настройки, за да се постигне максимална производителност на комбайна“, разясни Стюарт.

 

Представени бяха и тракторите от Magnum серията, добре познати и у нас. Тракторите разполагат с безстепенна CVX трансмисия, като моделите са от 250 до 380 к.с. 

 

За първи път на SIMA 2019 беше представен и новият шестцилиндров Maxxum 150 CVX ActiveDrive 8, като продължение на богата серия трактори. През 2017 г.  Case IH Maxxum 145 Multicontroller спечели титлата „Машина на годината 2018", по време на изложението Агритехника в Хановер. Това не е всичко. През изминалата година, в рамките на EIMA в Болоня, Case IH Maxxum 145 добави към отличията си също така титлата "Трактор на годината 2019" и приза за "Най-добър дизайн 2019".

 

 

„През годините направихме много подобрения на Maxxum тракторите. Те доказаха, че работят при всякакви условия и затова са предпочитани от фермерите. Тук представяме новият Maxxum 150, който е най-лекият и най-малък трактор в тази категория. Той разполага със 6.7-литров FPT Industrial двигател, който отговаря на емисионните изисквания на Stage IV. Тракторът е с вградено автоматично управление на производителността, което е особено полезно, когато се работи при различни условия, тъй като спомага за пестенето на гориво“, каза експертът.

 

Традиционно CASE IH представи и редица иновации и дигитални решения, които да помогнат за максималното оптимизиране на работните всекидневни процеси в стопанствата.

 

„С всички иновации, които въвеждаме се стремим да улесним работата на фермерите и да им помогнем да имат по-продуктивни стопанства – нещо към което всички се стремят. Виждате, че непрекъснато анонсираме нови неща. Имаме решения за прецизно земеделие, за събиране на данни от полето и лесното им презентиране директно в офиса на фермерите. Връзката между търговските представители на машини и полето също е от особено значение. Затова за в бъдеще ще наблегнем именно това“, категоричен е Даниел Стюарт.

 

Повече информация за машините с марка Case IH, както и за Тайтън Машинъри България можете да намерите на *4040 или на titanmachinery.bg

 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!