CLAAS ARION 400 с панорамна кабина получи международна награда за дизайн

CLAAS ARION 400 с панорамна кабина получи международна награда за дизайн
И през 2016 CLAAS се причисли към носителите на реномираната международна награда iF Design Award. В дисциплина „Продукт“ CLAAS спечели с трактор ARION 400 с панорамна кабина категорията „Automobiles, Vehicles, Bikes“. 
 
 
CLAAS залага при своите комбайни и трактори не само на качеството, надеждността и производителността, а и на модерния и функционален дизайн. Вече повече от 30 години CLAAS работи с индустриалния дизайнер Пол Буде от Мюнстер, чиято заслуга е тазгодишната награда за трактор ARION 400 с панорамната кабина IF Design Award.

 
Благодарения на иновативната си панорамна кабина ARION 400 още миналата година спечели златен медал „SIMA Innovation Award 2015“. Предното стъкло с размери 2,41 м², състоящо се от защитно стъкло и стъклен покрив, съединени без траверса, е било според Пол Буде голямо предизвикателство при дизайна на трактора: “Освен характерния капак на двигателя, кабината с новата си конструкция е единствена по рода си на пазара. Предното стъкло преминава плавно без прекъсване в покрив и по този начин дава широк поглед на водача върху челния товарач. Всички обслужващи елементи са насочени към водача, формално и функционално интуитивно разпределени. ARION 400 е универсален трактор, който и по отношение на интериора и външния дизайн е висококачествена машина с надеждно и удобно работно място“.  

 
ARION 400 спечели в конкуренция от повече от 5 000 кандидати от 53 държави. Критериите за оценка на обектите бяха ясно формулирани, касаещи качество на оформление, изработка и функционалност, както и екологичност, сигурност, степен на иновации и мн. други. 
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!