Claas Axos - трактор с широко приложение

Claas Axos - трактор с широко приложение

Новият трактор Claas Axos, който отскоро бе пуснат в серийно производство се очаква към края на Ноевмври да бъде внесен и в България. Axos идва на мястото на добре познатия Claas Celtis, който вече не се произвежда.

Новият Claas Axos е трактор от среден клас, като се отличава със своят висок клиренс и може безпроблемно да работи над засятите и скоро израстли селскостопански култури, а също така се препоръчва и за животновъдни ферми.

Claas Axon е оборудван с 4,4 литров Tier 3, турбо дизелов мотор с мощност  от 74 до 100 к.с. Двигателят е изключително икономичен и работи плавно и използвайки максималната мощност при всяка една предавка на трансмисията. Предлагат се основно 3 вида скоростни кутии: ръчна с 10 предни и 10 задни предавки; реверсивна с електро-хидравличен реверс - 10 предни и 10 задни и Powershift - електрохидравлична с 20 предни и 20 задни предавки. Смяната на скоростите се извършва от бутон-съдеинител, разположен на нивото на ръката на водача. Нормалната работна скорост на трактор а е от 2 до 15 км.ч. , а транспортната достига 50 км.ч.

Новият AXOS се предлага в 3 варианта - с височина на кабината, съответно: 2,58 м. и 2,43 м. /с гуми 30"/, както и без кабина с чупещ рол-бар и максимална височина 1,92 м.

Claas Axos се отличава със своята сравнително дълга база и 50-50% разпределение на тежестта. Капацитетът на повдигане на навесната система е 3800 кг. Има опция и за предна навесна система с висок клиренс и система за бързо скачване. Капацитетът на хидравличната помпа е 60 л./мин.

Кабината на Claas AXOS е просторна и широка с видимост 180 градуса, а когато вратите са отворени, те не надвишават транспортната ширина или височина на трактора.