Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Claas обновява цялата гама телескопични товарачи Claas Scorpion (снимки+видео)

Claas обновява цялата гама телескопични товарачи Claas Scorpion (снимки+видео)

 

Немският лидер в производството на селскостопанска техника - Claas, представи новите телескопични товарачи Scoprion 7044, 7055 и 9055, които изместват досегашните модели Scorpion 7040, 7045 и 9040.

 

Трите нови модели телескопични товарачи са едни от първите технологични иновации на Claas, които ще бъдат официално представени на изложението Агритехника 2013 в Хановер. Германия през Ноември. заедно с нови модели комбайни, трактори, балопреси и косачки.

 

Това е първото генерално обновяване при товарачите Claas Scoprion, които предходни модели завладяха лидерски пазара на телехендлери в Германия и Англия от 2006-а година насам. Новите модели Claas Scorpion ще бъдат пуснати в серийно производство през есента на 2013. Освен основните 3 модела, в началото на 2014-а на пазара ще бъдат пуснати официално и по 3 модификации на всеки от моделите, които ще са с различна мощност, рама, товароподемност и височина на стрелата.

 

Claas Scorpion 7055 и 9055 ще са с капацитет на товароподемност - 5,5 тона, което е с 1 тон повече от своите предшественици.  Максималната работна височина при двата модела е стандартно 7 метра, като може да се поръча и опционална до 8,8 метра. При по-малкият модел Scorpion 7044 товароподемността е 4,4 тона, а максималната височина на повдигане - 7 метра.

 

В основата на подобренията в работата на новите телескопични товарачи Claas Scorpion седи нова пивотна система на рамата с нисък център на тежеста, която гарантира стабилност на машината при максимално натоварване. Иновативната система има електро-хидравлично регулиране, като при скорост до 7 км./ч. и неравности, тя стабилизира автоматично рамата, което не позволява на стрелата и товара да бъдат засегнати от вибрации.

 

Новите Claas Scorpion са оборудвани и с интелигентно поколение джойстици за управление, които имат режими за запаметяване, а ходът на прибиране и удуължаване на товарната стрела има автоматично регулиране на скоростта в зависимост от товара.

 

Новите телескопични товарачи Claas Scorpion са оборудвани с двигатели Deutz. За двата по-големи модела - Claas Scorpion 7055 и 9055 обемът е 4,1 литра, с номинална мощност 156 к.с. При Claas Scorpion 7044, обемът на двигателя е 3,6 литра, а мощността 122 к.с.

 

Трансмисията при новите модели телескопични товарачи Claas е тристепенна, хидростатична с максимална скорост до 40 км./ч. и нова функция за транспортен режим, при която оборотите на двигателя падат при максимална скорост до едва 1800 об./мин.

 

Кабината при новите Claas Scorpion също е обновена, като вече е с 5% по-голяма в сравнение с предходните модели. Очаквайте снимки и видео на новите модели Claas Scorpiopn от официалното им представяне на изложението Агритехника 2013 в ХАновер, Германия.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

 

 

© текст : Трактор.БГ

Коментари
g123rusev@abv.bg
на 20.08.2013 16:43:05
ей [:cheers:]сега ще си купя 5-6 броя....
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug