CLAAS представи нови високопроизводителни трактори Аxion и Arion Cmatic

CLAAS представи нови високопроизводителни трактори Аxion и Arion Cmatic

Немският производител на селскостопанска техника CLAAS представи най-новите модели трактори Аxion и Arion Cmatic на световното изложение Агритехника 2013 в Хановер, Германия. Тракторът CLAAS Аxion 850 беше избран за Трактор на годината.

AXION
Новата серия Аxion 800 се състои от три модела - 810, 830 и 850 с мощност от 205 к.с. до 264 к.с.  Новост при серията е двигателят. „Имаме много добра концепция – т.е дълга колесна база и отлично разпределение, което позволява да предадем всичката мощ на двигателя към земята. Двигателят е FPT с обем 6,7 литра и покрива европейските еконорми за изгорели газове Tier4 final с филтър за твърдите частици и системата SCR с AdBlue“, обясни пред Трактор.БГ Йоханес Вайсброд, Продуктов мениджър трактори CLAAS.

Серията CLAAS Аxion 800 Cmatic вече е оборудвана с безстепенна скоростна трансмисия ZF Terramatic, но се предлага и в още два варианта – с powershift трансмисии -  Hexashift CIS и CEBIS. Това е типичен трактор за професионални фермери, за почвообработка с тежки инвентари и плугове. Трансмисията Cmatic прави трактора много добър за транспортни дейности.

Серията CLAAS Axion 800 се предлага с два варианта на кабината. „Разликата е, че едната кабина е по-опростена с механични лостове за управление и подлакътник. Втората кабина е т. нар CEBIS версия с голям тъчскрийн и електронни лостове за управление за повече комфорт на оператора. Опростената версия е налична за моделите с Hexashift трансмисия“, обясни Йоханес Вайсброд от CLAAS.

Серийното производство на CLAAS Axion 800 Cmatic ще започне в средата на 2014 г, а тракторите ще бъдат представени на българския пазар от Универсал НВГ – Долна Оряховица.

ARION 500/600 CMATIC
За първи път на Агритехника 2013 немският производител на селскостопанска техника CLAAS представи новата серия трактори Arion 500/600 Cmatic с безстепенна трансмисия за по-висока производителност. Многодисковият съединител сменя скоростите в перфектен синхрон.

Тракторите  Arion 500/600 Cmatic са в мощностния диапазон от 140 до 184 к.с. 6,8-литровият двигател е оборудван със системата Dual Power и покрива нормите за изгорели газове Tier4i чрез филтър за твърдите частици. Благодарение на двигателя и на бестепенната трансмисия машините са подходящи както за по-леки почвообработки, така и за тежки дейности като култивиране, а също и за транспорт. Тракторът е универсален както за неголеми зърнопроизводители, така и за животновъдни ферми и ферми с комбинирано проиводство“  

Подробности за новите трактори CLAAS , както и за пълното портфолио на машините за Българския пазара можете да научите от оторизирания дилър Универсал НВГ – Долна Оряховица.

06173/ 29 70; 0887 413 014; 0889 231 012
[email protected]
www.universal-nvg.bg