CLAAS представя дисковата косачка DISCO 1100 TREND с 10,70 м работна широчина

CLAAS представя дисковата косачка DISCO 1100 TREND с 10,70 м работна широчина
Интензивното ползване на ливади и пасища предполага висока производителност. Тъй като особено при неблагоприятни метеорологични условия качеството на силажа често зависи от бързата жътва. С DISCO 1100 TREND фирма CLAAS представя една нова косачка, гарантираща чрез изключително лесното си обслужване и преди всичко чрез голямата работна широчина 10,70 м висока производителност в обработването на зелени площи.
 
Новата косачка се базира на излязлата миналата година на пазара DISCO 1100 C BUSINESS, която е със същата работна широчина и е най-високопроизводителната дискова косачка с кондиционер на пазара. С DISCO 1100 TREND сега CLAAS предлага тази косачка без кондиционер и с улеснено обслужване – идеалното решение за фермери, залагащи при работата по ливади и пасища на собствено механизиране. 
 
Техника с дълъг живот
Косачката DISCO 1100 TREND обединява висока производителност с проста и по този начин много стабилна, техника с дълъг живот. Тя действа чисто механично с изключение на една електронна кутия за обслужване, чрез която могат да бъдат предварително избирани различни функции като например единичното повдигане на елементите на косачния механизъм. Всичко останало се управлява механично от водача чрез уредите за управление на трактора и по тази причина новата косачка е особено подходяща за просто оборудвани трактори от 160 к. с.  
 
 
Косачката работи с утвърдения нож за косене MAX CUT и системата за намаляване на натоварването ACTIVE FLOAT. Посредством системата ACTIVE FLOAT водачът по всяко време може да напасва опорния натиск на двата косачни елемента и да реагира на всяка промяна в условията. Като опция се предлагат, както при всички косачки DISCO, износващи се плъзгачи и плъзгачи за високо косене, и косене на двойна височина, за промяна височината на срязване. Удобното трансформиране на зъбните колела освен това дава възможност за косене с намалени обороти на 850 об./мин., което намалява значително и разхода на дизелово гориво.  
 
Защита при сблъскване
Дългият живот на DISCO 1100 TREND се гарантира от различни защитни приспособления. Така например в случай на сблъскване защитата от претоварване SAFETY LINK предпазва задвижването на гредата. Допълнителна защита за двата косачни елемента предлага хидравличния пусков Non-Stop предпазител. При определено налягане цилиндрите се задействат и косачният елемент се залюлява назад и нагоре. В следствие постоянното маслено налягане в системата засегнатият елемент след преминаване на препятствието отново се връща автоматично в работна позиция.
 
Компактен транспорт по шосе
Въпреки голямата работна широчина, няма проблеми при транспортирането по шосе. Чрез телескопичните рамене косачката просто се привежда вертикално в транспортно положение. В резултат защитните покривала автоматично се преместват настрани респективно нагоре. По този начин придвижването на комбинацията трактор/косачка по шосе е сигурно, маневрено и компактно, и остава под 4 м височина и 3 м широчина. Възможно е и паркиране в транспортно положение.
 
 
Закачването и откачването са изключително удобни. Тъй като косачката DISCO 1100 TREND е снабдена с хидравлични куплунги, като всички модели DISCO. Чрез магнитен държач хидравличните маркучи дори в позиция паркинг са разположени на сигурно място и са защитени. По желание машината може да бъде снабдена допълнително с четири LED работни фара.  
 
Нова прикачна косачка 50-та серия  
С DISCO 3150 TC FLAPGROUPER фирма CLAAS освен това представя нова прикачна косачка 50-та серия. Тя е с новия дизайн и е снабдена с нож за косене MAX CUT. Освен това разполага с две дълги, хидравлично управляеми допълнителни ламарини, които събират две косачни ширини в един двоен триметров откос. Откосът се поема от силажокомбайн с широк пикап. Този метод на работа е разпространени предимно във Франция.  
 
 
За задни косачки от 50-та серия CLAAS също предлага две нови опции. Както при серията CONTOUR, сега и по-простите модели разполагат със стабилно приспособление за паркиране. Това означава, че косачката в транспортно положение просто се паркира върху стойката. Новост е и модерното ограничение в зоната на обръщане за модели без кондиционер. Повдигането автоматично се ограничава от хидравличен вентил, водачът определя височината посредством надлъжен канал.  
 
Косачките DISCO, както и всички останали продукти на CLAAS, може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!