CLAAS представя новите модели JAGUAR от серията 900

CLAAS представя новите модели JAGUAR от серията 900
Вече успешно наложили се от много години насам, моделите от серията JAGUAR 900 на CLAAS бяха усъвършенствани и вече се предлагат с много нови варианти на оборудване. Те включват безстепенно задвижване на приставките, усъвършенствана система за нарязване и транспортиране на материала, преработено задвижване на ходовата част и системата AUTO FILL на CLAAS за разтоварване на материала отстрани и зад машината, без загуби.
 
 
Хидростатично задвижване настройва автоматично скоростта на приставката
Изцяло хидравличното безстепенно задвижване на приставката позволява ефективно предаване на мощността при различни скорости. Това е особено полезно при работа с приставките PICK UP и ORBIS. Ако дължината на рязане се промени, системата автоматично прави съответните корекции в скоростта на задвижване на приставката. Резултатът е много равномерен поток на материала и постоянно добро качество на рязането. Освен това операторът може да реагира на променящите се условия на работа по всяко време, чрез ръчно настройване на автоматично контролираната скорост на приставката.
 
Ефективно задвижване на приставката за всяко изискване
Механичното задвижване с постоянна скорост, доказало се в продължение на много години употреба, остава на разположение. Сега то също може да се комбинира с безстепенното задвижване. Този вариант с разделяне на мощността между механично и хидравлично задвижване, осигурява предаване на голям мощностен поток при постоянна скорост и дава възможност за много ефективно задвижване на приставките Direct Disc и тези за царевица.
 
Оптимален поток на материала чрез автоматично регулиране на дъното на барабана
Всички нови модели JAGUAR 900 имат подобрена система за управление на потока с материал. Един от ключовите елементи е хидравличната система за фиксиране на контраножа, която позволява той да бъде регулиран максимално бързо. След корекция, контраножът се притиска на мястото си по хидравличен път и остава надеждно позициониран в желаното положение. Това води до постоянно високо качество на отрезите. Както и преди, операторът може да контролира тази функция от кабината.
 
 
Новите модели работят също и с автоматично регулиране на дъното на барабана. Барабанът е закрепен директно към монтажния блок и към още една, трета точка шарнирно, като автоматично се премества заедно с контра-ножа, при неговото настройване. Това означава, че разстоянието между дъното и ножовете на барабана остава постоянно по цялата дължина на дъното и по този начин се гарантира равномерен поток на материала, независимо от състоянието на ножовете. Тази конструкция пести гориво и намалява износването на детайлите.
 
AUTO FILL вече позволява разтоварване и зад силажокомбайна
Системата CLAAS AUTO FILL за странично разтоварване по време на силажиране свежда загубите на материал до минимум и значително намалява натоварването на водача със силажното ремарке и на този на силажокомбайна. Камера с висока резолюция, поставена върху разтоварващата тръба, сканира непрекъснато контурите на ремаркето по време на работа и автоматично регулира посоката на струята вътре в контурите, както и разпределянето на материала. Нова функция е възможността за разтоварване зад силажокомбайна. Тя се използва в началото на силажирането, при първото преминаване или при разделяне на блоковете. 
 
 
Ново задвижване
Задвижването при новите модели JAGUAR 900 също предлага по-голям комфорт и удобство за оператора. Новият двурежимен безстепенен хидро-мотор предлага голям диапазон от скорости и дава възможност за движение по пътя с много ниски обороти на двигателя, което от своя страна има положителен ефект върху консумацията на гориво. По време на силажиране също се пести гориво, благодарение на функцията за автоматично редуциране на оборотите на двигателя при обръщане в края на полето.
 
Голяма теглителна сила и оптимална обратна връзка
При работа в полето на първа скорост, мощното задвижване позволява на машината да достига скорост до 22 км /ч. Всички нови JAGUAR 900 модели предлагат много висока теглителна сила и оптимална обратна връзка от терена, фактори, които са от изключително значение, когато силажокомбайна се движи по наклонен терен или ускорява. Заключването на диференциала осигурява оптимално сцепление по всяко време, дори и при трудни условия. Той може да бъде управляван ръчно или да се задейства автоматично: когато някое колело изгуби сцепление с терена, той се заключва, а се деактивира при завъртане на волана над определен ъгъл и при достигане на скорост над 15 км/ч. В допълнение, всички модели разполагат с автоматична ръчна спирачка, която се активира веднага, щом водачът постави лоста за управление в неутрална позиция.
 
Всички модели JAGUAR 900 вече са оборудвани стандартно и със системата CRUISE PILOT.
 
 
Допълнителни нови функции за пазара в Северна Америка
Предният мост на новите модели JAGUAR 900 позволява той да бъде оборудван с двойни гуми. С тази опция, той е особено подходящ за прибиране на култури, засадени в редове. Освен това, машината има по-добра стабилност при движение по наклонени терени, притежава отлично сцепление и лесно управление, и утъпкването на почвата е редуцирано.
 
Моделите 980 и 970 се предлагат и със система за последваща обработка на отработените газове и по този начин отговарят на северно-американските стандарти за вредни емисии при двигатели над 560 kW. И двата модела са оборудвани с двигатели  V12 на MAN с технология SCR. Мощността на JAGUAR 970 е увеличена до 588kW / 800 к.с.
 
Нови разработки при приставките
В бъдеще, приставката PICK UP може да бъде оборудвана с новата опция ACTIVE CONTOUR за прецизно копиране на терена, която намалява загубите на реколтата при много неравни терени. От друга страна приставките ORBIS за царевица и PICK UP вече могат да бъдат оборудвани с електронен модул, който следи работата на приставката и гарантира, че тя е настроена коректно за надеждна работа на полето. Модулът изисква еднократно първоначално програмиране, без последващи обучения и записва работните часове на приставката.
 
 
 
CLAAS предлага три серии JAGUAR през 2017 година - познатата серия JAGUAR 800 (тип 496), съществуващата серия JAGUAR 900 (тип 497) и новата серия JAGUAR 900 (Type 498).
 
Всички продукти на CLAAS може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!