Claas прекратиха работа със своя дългогодишен представител за Австрия

Claas прекратиха работа със своя дългогодишен представител за Австрия

Световния лидер в производството на комбайни Claas прекратиха работа със своя дългогодишен представител за Австрия - компанията Eibl & Wondrak.

 

Досегашния австрийски дилър държаше и значителна част от пазара на селскостопанска техника и резервни части Claas за Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина и други съседни държави.

 

Български компании в търговията със земеделска техника също са купували нови и употребявани комбайни Claas от въпросната фирма.

 

Дженс Скифтър, Регионален мениджър на Claas, заяви пред Трактор.БГ, че с дългогодишния дилър не са намерили общи цели в очакванията си за развитието на бизнеса и като цяло Claas съжаляват, че австрийската компания е довела преговорите до степен, в която да бъдат прекратени настоящите взаимотношения с нея.

 

Промените ще влязат в сила от 1-и Октомври 2011 г. Това на пракитка показва, че вечни дилъри - няма, категоричен бе Скифтър.

 

От Claas са категорични, че ще акцентират върху повишаването на качеството на предлаганите търговски и сервизни услуги и, че ще сформират мрежа от ексклузивни дилъри на селскостопанска техника, резервни части и сервиз с марката Claas.

 

Очаква се до края на месеца Claas официално да обявят имената и контактните данни на новите дилъри. Същевременно на страницата на австрийската компания, която е дилър на Claas от 70 години, е публикувано пресс-съобщение, в което се споменава за дългогодишната съвместна работа с Claas и се уверяват клиентите, че и занапред ще бъдат обслужвани както до момента.

 

 

© 2011 Трактор.БГ