Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Claas проведе своя втори Международен симпозиум на тема Биогаз

Claas проведе своя втори Международен симпозиум на тема Биогаз

 

Немския концерн Claas проведе своя втори Международен симпозиум на тема Биогаз и производство на енергия от биомаса в грдачето Харсвинкел, Германия.

 

"Ние идваме от земеделска общност, живеем в индустриална общност и ние еволюираме към високотехнологична научна общност". С тези думи започна симпозиумът проф.др.Франц Радермахер от Изследователския инстиут FAW.

 

Целта на международния симпозиум организиран от Claas е да събере опита и практическите умнения на хората, заето в разработките, иследванията и производствата на биогаз.

 

Парламентарния секретар по земеделие и храни на Германия Герд Мюлер, взе също участие в симпозиума, като заяви : "Нашите енергийни доставки и енергийни пазари са на прага на големи промени, предизвикателства и съществени въпроси, пред които е изправено човечеството днес - в допълнение към опазване на предлагането на храни в света - надеждността на енергийните доставки и опазването на климата е от изключително важно значение днес."

 

"Възобновяеми суровини, като биомасата имат ключова роля в прехода към алтернативни източници на енергия в Германия. Това е така, защото биомасата е безопасна,  съхранява се източник на енергия с голямо предимство, че е винаги на разположение при всякакви климатични условия, по всяко време на годината, и дори без слънце или вятър." допълни г-н Мюлер.

 

По време на симпозиума бяха обсъдени законодателни промени в Закона за възобновяемите енергийни източници, както и схемите за извършване на сеитбооборота в земеделието с оглед на повишаване производството на култури, които се използват за производството на биогаз.


Александър Кирхбек, продуктов мениджър, отговарящ за фуражокомбайните Claas, и Карл-Хайнц Крюдевиг, директор на продуктовия мениджмънт в Agrosystems CLAAS, говори по време на симпозиума от името на CLAAS за предизвикателството за предоставяне на земеделските производители и предприемачи на нови технолгоии от Claas за ефективно и чисто прибиране на реколтата и последващото и съхранение.

 

В заключителние бе очертана визията на Claas за света през 2050 г., когато се прогнозира, че 10 милиарда души ще живеят на планетата. Снабдяване на човечеството с храна и енергия,  ще бъде най-важен въпрос в следващите десетилетия.

 

© 2012 Tractor.BG

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug