CLAAS пуска на родния пазар нова серия трактори ARION 400

Тракторите са с нови характеристики и още повече екстри

CLAAS пуска на родния пазар нова серия трактори ARION 400
Благодарение на своята серия ARION 400. CLAAS успешно се наложи в сегмента на 4-цилиндровите трактори с мощност от 90 до 140 к.с. Характеристиките, които потребителите намират за особено ценни при тези трактори, освен богатото разнообразие от модели в серията и многобройните възможности за оборудване, са лесната експлоатация и наличието на иновации като кабината PANORAMIC – изключително полезна при работа с челния товарач.
 
 
CLAAS представят следващо поколение ARION 400 с нови характеристики и още повече екстри. Сред тях са възможност за избор на кабина със стъклен покрив, версия с нисък покрив за всички модели, както и автоматичен изсушител за сгъстен въздух за спирачната система, както и нова базова версия плюс всички удобства на системата CIS+.
 
Версия с прозрачен покрив и с нисък покрив
В допълнение към вече наложилите се конфигурации на кабината, включително носителката на много награди версия PANORAMIC, всички нови модели ARION 400, дори и най-мощните 140 к.с., вече се предлагат и във версия с кабина с нисък покрив – единствено по рода си предложение на пазара. При нея тракторите стават с 14 см по-ниски от съответната стандартна версия, което позволява достъпа им в ниски помещения за животни и стари сгради. Преди тази версия се предлагаше само за двата най-малки модела. Освен това има опция всички нови модели да се доставят с прозрачен покрив – наличен е за всички кабини, независимо от това дали са с висок или нисък покрив.
 
 
Прозрачният покрив разширява зрителното поле на водача в посока нагоре и улеснява работата му с челния товарач. Но това не е всичко – по избор всички нови модели ARION 400 опционално може да се оборудват с автоматична климатична инсталация вместо досегашната климатична система с ръчно управление. И към двете задни огледала серийно са добавени огледала за широк ъгъл на видимост, които разширяват зрителното поле.
 
Нови възможности за оборудване
Новата серия е разширена и включва лесна за експлоатация базова версия без познатия мултифукционален контролен лост, която е подходяща за несложни дейности в двора или на полето. За първи път всички модели от серията ARION 400 са с възможност за фабрично оборудване с най-пълната версия на системата CIS+. Системата CIS+ се състои от цветен CIS дисплей, върхово хидравлично оборудване със системата Load Sensing със 110 л/мин и до шест електрохидравлични разпределителя.
 
Спирачна система с изсушител за сгъстен въздух
За първи път спирачната система на всички модели от серията ARION 400 може да бъде снабдена с изсушител за сгъстен въздух, който вече доказа ефективността си при сериите големи трактори на CLAAS. Изсушителят за сгъстен въздух автоматично извежда образувалата се при кондензация на сгъстения въздух влага, преди тя да е навлязла в акумулатора и по този начин предотвратява преждевременна корозия на клапаните, цилиндрите и въздушните резервоари, както и евентуални повреди в резултат от замръзване на водата. Това значително удължава експлоатационния живот и повишава безопасността на спирачната система.
 
 
Челен товарач със стоманени хидравлични тръби
Експлоатационният живот се удължава допълнително благодарение на новите фабрично поставени конзоли за челните товарачи на серията ARION 400. Всички хидравлични тръби към бързодействащия съединител сега вече серийно са от стомана. Общо казано над 50% от тракторите ARION 400 излизат от завода с конзоли за челен товарач. Освен предавателната кутия QUADRISHIFT с 16 предни и задни предавки за всички нови модели ARION 430-460 се предлага и скоростна кутия HEXASHIFT. Доказалата ефективността си кутия HEXASHIFT е с 24 предни и задни предавки, четири автоматизирани групи и шест степени на предавки под товар, което я прави идеална за транспортни нужди както на пътя, така и на полето.
 
Икономична функция „темпомат“ (круиз контрол)
Всички модели ARION 400, оборудвани с предавателна кутия HEXASHIFT и цветен дисплей, вече се предлагат и с функция „темпомат“, при активирането на която зададената от водача скорост за движение автоматично се поддържа по оптимален за двигателя начин. Така двигателят работи възможно най-икономично, независимо от текущо изпълняваната операция.
 
 
За извършване на специализирани дейности тракторите ARION 400 може да се оборудват със силоотводен вал с постъпателна скорост. Освен това има допълнителна опция за прикачване със сферична глава K80 на теглителната щанга.
 
Новите трактори ARION 400 на CLAAS излизат на пазара през март 2018 г. 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар