CLAAS пуска най-голямата преса за кръгли бали с неподвижна рама на пазара от средата на 2017 г.

CLAAS пуска най-голямата преса за кръгли бали с неподвижна рама на пазара от средата на 2017 г.
Клиентите по цял свят ценят пресата за кръгли бали ROLLANT на CLAAS преди всичко заради нейната гъвкавост, простота и добри работни характеристики при всякакви условия на пресоване. С новия ROLLANT 620 с диаметър на балите 1,50 м сега CLAAS представя най-голямата преса за кръгли бали с неподвижна камера на пазара. Тя е разработена за прибиране на слама и сено с голяма производителност и плътност на балите.
 
 
Ново ниво на производителност  
Новият ROLLANT 620 произвежда кръгли бали с мрежово или сезалово свързване с размер 1,22 х 150 м. Новата преса работи с 2,10 м Pick-up, стандартно е оборудвана със захранващ ротор като така постига по-висока производителност и плътност на балиране. Опционално разполага и с режещ механизъм ROTO CUT (RC) със седем ножа. Късите стебла осигуряват, особено при жътвата на сено, бали със стабилна форма, които по-късно лесно се разделят отново, въпреки голямата плътност на пресоване.
 
 
Пресоващите валяци бяха укрепени с по-здрав корпус с по-ясно очертано оребряване на повърхността и вече са снабдени със задвижващи завинтени фланци. Оребрената повърхност на валяците същевременно е предпоставка за по-добро самопочистване, постоянен поток материал при воденето на балите и по този начин се постига по-равномерно завъртане на балите.
 
 
Бързо и лесно комплектоване с ролки мрежа или сезал
В допълнение мрежовата спирачка е променена по такъв начин, че процесът на свързване вече се извършва при увеличено напрежение на мрежата. Това дава възможност за чисто отрязване на мрежата, както и добре оформени, стабилни кръгли бали. Капацитетът на ролките с мрежа и нишки също беше увеличен като шест ролки мрежа или съответно две ролки сезал стигат за цял един работен ден. Новата сгъваема рампа за мрежовите ролки улеснява комплектоването на машината и е нововъведение в този клас.
 
 
Автоматично трайно смазване на веригите
И поддръжката е съобразена с новите изисквания за продуктивност. При новото автоматично смазване на веригите те вече се смазват постоянно, независимо от броя бали. Системата се захранва от маслен резервоар 3,4 л и така машината работи почти без износване и поддръжка.
 
 
Лесно обслужване
Новости има и в сферата на обслужването и контрола на машината. Благодарение на терминала CLAAS OPERATOR двете дейности са улеснени и по-прегледни. На терминала водачът може да види налягането на пресоване, да провери състоянието на машината като връзване, отворена задна клапа или рампа горе/долу, в случай на нужда да забави старта на връзването или да зададе предварително мрежа или сезал. В допълнение OPERATOR показва на дисплея дневната или обща производителност като брой бали.
 
 
Освен това от кабината водачът има много добра видимост към Pick-Up и постоянно може да следи потока материал.
 
Малка необходима мощност
Въпреки увеличената производителност и по-голямата плътност на балите, ROLLANT 620 работи с необходима мощност само 80 к. с., което го прави подходящ специално за прибиране на сено и слама в селскостопански предприятия с малка моторизация. 
 
Серийното производство на ROLLANT 620 RF и RC ще започне от средата на 2017. 
 
Новият ROLLANT, както и всички останали продукти на CLAAS, може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!