Claas пусна нова серия трактори

Claas пусна нова серия трактори

Немската компания Claas пусна нова серия трактори мод името ARION. Новите модели ще бъдат представени официално по време на международното изложение за селскостопанска техника "Agritechnika", което ще се проведе от 13 до 17-и Ноември в Хановер.

Тракторите Claas Arion ще се предлагат в две серии. Първата "серия 500" ще бъде представена от 8 модела в мощностния диапазон 105-155 к.с., с 4 цилиндрови дизелови агрегати. Серията "600" пък ще са 11 модела трактори с мощност от 115 до 175 к.с. и с 6 цилиндрови двигатели.

Отделно, новите серии трактори ще бъдат с 3 основни технически изпълнения: CEBIS, CIS и C.

CEBIS и CIS версиите ще са оборудвани с 4 цилиндрови турбодизелови двигатели John Deere - Common Rail с интеркуулер."C" версията от тракторите са оборудвани с 6,8 литрови двигатели, но с по 2 клапана на цилиндър.

В новите модели Claas ARION се забелязват уширение в кабината, по-големи горивни резервоари и повдигната задна част на трактора.

Трансмисиите на новата серия са Powershift и Quadrashift. Тракторите от "C" моделите са оборудвани и с Claas система за управление, която дава допълнителни 20 к.с. на двигателя.