Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Цялостно управление на стопанството с новият дисплей Trimble TMX-2050 (ВИДЕО)

Цялостно управление на стопанството с новият дисплей Trimble TMX-2050 (ВИДЕО)

Трудно ли е дигитализирането на българските стопанства? Това беше темата на щанда на Ник по време на селскостопанското изложение Агра тази пролет. След множеството активности по време на събитието, срещи и разговори със селскостопанските производители, екипът на фирма Ник и техните клиенти са единодушни: “Дигитализирането и навлизането на прецизното земеделие и софтуерни решения е по-лесно и достъпно за българските фермери от всякога!”

Акцент на щанда на НИК Електроникс бе новият дисплей Trimble TMX-2050. Уникалното при него е , че в него са интегрирани всички приложения от семейството на ConnectedFarm – Fleet, Scout, Irrigate, Dashboard и анализ на продуктивността. Tака дисплеят се превръща от GPS устройство за навигиране в средство за управление на стопанството директно от кабината на трактора.


Иво Куманов от Ник Електроникс, заяви пред Трактор.БГ:

„Традиционно ние представяме иновации на изложението, но тази година бяхме отличени с награда от Пловдивски панаир и наградата не е конкретно за дисплея, а за цялостно решение, което ние наричаме дигитално земеделие 2. 0. Това е една концепция, която включва в себе си софтуерно решение на TechnoFarm, хардуерно решение на Trimble, но само по себе си е иновация която променя начина на работа в земеделското стопанство и по-специално въвежда нова практика на организиране на конкретното стопанство. Искрено се радваме на това отличие и смятаме, че това е следваща крачка на българските земеделци в посока прецизно земеделие. „

 Именно комбинация от дисплей и технология за безжичен трансфер на данни се превръща в система за управление на стопанството. Така всеки един земеделец има възможност да следи сеитбата, окопаването и пръскането през пролетта – директно от машината, в която работи, от компютър в офиса или от мобилно приложение в телефона си. Информацията, до която има достъп е еднаква и на трите места. По този начин контролът върху сеитбата и пръскането, едни от най-важните обработки за пролетния сезон, е значително по-лесен.
 
Ник взе участие и на пролетното изложение за селскостопанска техника – Бата Агро. Какви машини бяха акцент на щанда на фирмата и кои са продуктите, на които компанията ще акцентира през 2015 г., г-н Куманов споделя:

"Освен на изложението Агра в Пловдив, Ник Електроникс взе участие тази година и на Бата Агро в Стара Загора с пръскачки Berthoud. Там ние показахме на нашите клиенти прикачния модел Tracker с активно окачване Active Flex, както и една от най-продаваните самоходни пръскачки, а именно Berthoud с плаваща предна кабина, която се радва на сериозен интерес и смятаме, че има реални шансове за трета поредна година да бъде най-продавания бранд самоходни пръскачки в България."
 

 

От компанията заявиха, че въпреки продадените машини по време на изложението, тази година са поръчани по-голям брой пръскачки на склад. Така дори и в самата кампания по пръскане, компанията ще осигури възможност за доставка на пръскачка Berthoud.

Повече информация  за продуктите и услугите, които предлага фирма Ник, може да получите на  търговските представители в страната, както и на интернет страницата www.nik.bg


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug