Дадоха официалният старт на селскостопанското изложение ЗарАгро 2009

  • 16.01.2020 0:12
  • 506
  • 0
  • Новини
Дадоха официалният старт на селскостопанското изложение ЗарАгро 2009

Кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев даде официалния старт на международното селскостопанско изложение ЗарАгро 2009. Тържествен водосвет отслужи и Старозагорският митрополит Галактион, след което официалните гости разгледаха изложението и разговаряха с фирмите – изложители. На официалното откриване, което организаторите нарекоха „Кънтри шоу” не присъстваха поканените министър Валери Цветанов и шефката на Държавен фонд „Земеделие” Ализан Яхова – вероятно заради изключително натоварената си програма....

Днес цял ден продължиха последните приготовления на изложителите преди старта на ЗарАгро. Над 60 са фирмите, които участват и представят най-известните световни и родни марки селскостопанска техника. Изложението е разположено на летището в Стара Загора на площ от 12 хиляди квадратни метра.

Според организаторите подготовката на събитието е отнела половин година. Това, което отличава агроизложението и го прави по-атрактивно от другите, е че за първи път фирмите ще демонстрират „на живо” продуктите и  техниката, която представят – чрез демонстрации и тест-драйв. Идеята за „ЗарАгро” е на няколко водещи селскостопански фирми от Стара Загора, призна един от организаторите Емил Капон.

Проявите, които ще се проведат на изложението са изключително атрактивни –презентации, демонстрации, състезания, тест-драйв за автомобили, представяне на елитни коне, киноложка изложба на каракачански овчарки. Посещението е безплатно.

По време на изложението Аграрният факултет към Тракийския университет ще представи животни, отглеждани в помощното стопанство, съвременна доилна техника и демонстрация на електропастири. Една от атракциите на откриването днес беше полицейският конен ескадрон на Стара Загора, с коне от породата Хановер – собственост на университета.

ЗарАгро 2009 се провежда от 13 до 16 май. По време на изложението посетете и щанда на Трактор.БГ и Фермер.БГ.