Давуд Давуд: Нужна ни е техника за всякаква промяна на климата

Най-новата придобивка на „БГ АГРО“ във Вълчи дол е зърнокомбайн Case IH Axial-Flow 9250 с гумено-верижно задвижване

Давуд Давуд: Нужна ни е техника за всякаква промяна на климата

„БГ АГРО” АД е сред водещите компании в селскостопанския сектор у нас. Тя развива модерно едро земеделско производство на площ от около 100 000 дка. Авангардните технологии, използвани в стопанството в град Вълчи дол, спомагат за устойчивото, екологосъобразно и ефективно земеделско производство. 

 

Калин Миронов: Заложил съм на машини с добра цена и качество

 

Иновативните машини и технологии заедно с екипа на компанията са ключовият фактор за успешното ѝ развитие, категоричен е Давуд Давуд, ръководител „Земеделска техника“ в компанията:

 

Давуд Давуд: „Промените в климатичните условия налагат да сме гъвкави в производството, да имаме техника, която може да се използва при всякакви условия. Работим с водещи производители, които са лидери на пазара на земеделска техника. Един от тях е Case IH – марка, която имаме над 20 години и от която нямаме намерение да се отказваме, защото предимствата на машините са много.“

 

 

През последните години „БГ АГРО“ се ориентира към верижните селскостопански машини за нуждите на своето стопанство, като преди две години инвестира в гумено-верижен трактор Case IH Magnum Rowtrac: 

 

Давуд Давуд: „Гумено-верижният трактор има доста предимства пред колесните. Мощността е по-голяма. Приплъзването е по-малко, разходът на гориво е по-малък. Много сме доволни. За 2 години почти го направихме основен – използваме го за всички операции, които може да се сетите.“

 

Земеделската компания разполага с трактори от всеки сегмент на Case IH – от най-ниския мощностен диапазон Case IH JX до най-мощните трактори Case IH Quadtrac с гумено-верижно задвижване.

 

 

За „БГ АГРО“ машинният парк е изключително важен за максималната ефективност на стопанството, затова не е случайна и една от последните инвестиции – в зърнокомбайн Case IH Axial-Flow 9250 с гумено-верижно задвижване.

 

Давуд Давуд: „Работили сме с Case IH 9010 – предходен модел на този комбайн. Преимущество на по-новия модел Axial-Flow 9250 е по-мощният двигател. Комбайнът е по-бърз, внедрени са по-нови технологии за настройка на машината, което улеснява много оператора. Кабината е много по-комфортна.“

 

Новите комбайни Axial-Flow 9250 са оборудвани със система за автоматично водене AFS, която използва AFS RTK+ сигнал от мрежата на Тайтън Машинъри. Това безспорно прави работата на комбайна по-ефективна, споделя специалистът от „БГ АГРО“. Настройките и преминаването от една култура към друга става бързо, а качеството на зърното по време на вършитба е много добро и не се налага допълнително почистване. 

 

 

За успешната работа на машините в стопанството Давуд Давуд акцентира и на отличния сервиз и обезпеченост с резервни части от страна на Тайтън Машинъри България.

 

Давуд Давуд: „Сервизът, който обслужва Case IH в България, е един от най-добрите! Машините Case IH са надеждни, лесни за поддръжка, много ремонтно пригодни и благодарение на дилъра им в България обезпечеността с резервни части е изключително добра. Досега не сме имали проблеми с доставка на резервни части и сервизно обслужване.“ 

 

Целия разговор с Давуд Давуд може да откриете в сайта на Тайтън Машинъри България ТУК.

 

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH", може да се абонирате за YouTube канала Тайтън Машинъри или да следите Facebook страницата на компанията.