Демонстрация на техника Claas и Аmazone организира Универсал НВГ на 18 юни

Демонстрация на техника Claas и Аmazone организира Универсал НВГ на 18 юни

Фирма Универсал НВГ ще демонстрира селскостопанска техника Claas за жътвена кампания 2010. Презентацията ще се проведе на 18 юни 2010 (петък) от 9.30 часа в базата на фирмата в град Долна Оряховвица.

Ще се демонстрира жътва на рапица с комбайни Claas Lexion 580, Claas Lexion 600 и Claas Tucano 540.

Новост от Claas, която Универсал НВГ ще представи за първи път в България, е системата за картиране и обощаване на резултатите от жътвата с комбайн Claas Lexion с цел бъдещото използване на информацията – Cebis mobile. Това е технология за автоматично регулиране нормата на торене спрямо резултатите от картирането на добовите от предходни години.

Другата новост, която за пръв път се представя в България, е Claas Telmatics – система за проследяване и контрол на работния процес за максимално използване на параметрите на машината.

Освен жътвата с комбайни, ще бъде предтсвена и работата на трактори Claas, оборудвани с прикчаен почвообработващ инвентар Аmazone:

Claas Xerion 3300 с продълбочител  Amazone Centaur с р.ш.5 м,
Claas Axion 850, оборудван с автопилот на немската фирма Reichhardt  и дискова брана Amazone Catros.
Claas Arion 640 пръскачка Amazone Pull X, 24 м р.ш,
Claas Arion 610 с торачка Amazone ZA-M, 24 м, също оборудвани с автопилот Reichhardt  

По време на демонстрацията ще има специални промоционлни цени на немските ремаркета Conow, на навигационните системи Muller Electronics, както и на автопилот системата на Reichhardt.

По време на демонстрацията ще бъдат представени и продукти в областта на прецизното земеделие на американската фирма Spectrum, както и най-малкия комбайн в света Mini Batt на френската фирма Gode. Миникомбайнът ще вземе проба на полето преди да влязат комбайните за жътва, за да се провери дали зърното е достатъчно узряло.

Гости на демонстрацияата ще бъдат фирмите: Bayer, Syngenta, Pioneer, Agrochemical, Euralis, Екофол.

Организаторите от Универсал НВГ ви очакват в петък в базата на фирмата в гр. Долна Оряховица.