Демонстрация на трактори Valtra и техника Pottinger

Демонстрация на трактори Valtra и техника Pottinger

Булагромашини АД и Агритрак АД организираха съвместна полева демонстрация на техниката предлагана от двете фирми. В землището на село Джинот, Ямболско фермерите се запознаха с качествата на тракторите Valtra  и прикачната техника на австрийския производител Poettinger.

Последователно фермерите наблюдаваха няколко агротехнически операции – дълбока оран с обръщателен плуг Pottinger Servo Plus, който е уникален с хидравличното регулиране на работната си ширина и работната дълбочина. След демонстрираната оран, фермерите споделиха, че са приятно изненадани от скоростта на трактора с която се извършва оранта и дълбочината на направената бразда – над 35 см.

След направената дълбока оран, бе демонстрирана механичната навесна редосеялка Pottinger VITASEM в комбинация с активна брана LION от Poеttinger. Бе показана и директна сеитба, без да е направена оран на почвата. И двата вида сеитба дадоха много добри резултати и показаха основният принцип на сеене при сеялките Poеttinger – сеене по едно зърно.

На вниманието на фермерите бяха представени още пръскачката Ranger 2200 на австрийската компания Hardi и навесната тороразпрасквачка с капацитет 800 литра от Bredal.

Демонстрацията завърши с обяд в уютен ресторант, където фермерите обмениха полезна информация помежду си относно сеитбената кампания, изкупните цени на тазгодишната реколта и новите машини, които възнамеряват да закупят с проекти по Програмата за развитие на селските райони. Домакините от Булагромашини и Агритрак отговаряха на всички зададени въпроси, възникнали по време на демонстрацията и се грижеха за доброто настроение и удобство на гостите, с перфектна организация на цялото събитие.