Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

ДФ Земеделие откриват две кредитни линии за есенната сеитба

ДФ Земеделие откриват две кредитни линии за есенната сеитба

снимка: www.tractor.bg

В разгара на фермерските протести Държавен Фонд "Земеделие"  обяви, че от 11 август  открива две целеви кредитни линии за подпомагане на есенната кампания, реколта 2009 г., съобщиха от пресслужбата на фонда, позовавайки се на решение на Управителния съвет.  

Целевите кредити, които могат да получат регистрираните земеделски производители и в двете направления са по 6 лв. на декар. Първият кредит е за купуване на минерални торове за производството на пшеница, а вторият е за закупуване на семена за производство на пшеница.

Общият ресурс, който УС на ДФ "Земеделие"е одобрил и за подпомагане на сеитбените дейности, възлиза на 22 млн. лв.

Земеделските производители се задължават да възстановят кредитите за есенната кампания, заедно с 3% годишна лихва в срок до 1-ви октомври на следващата година.

Разпределението на средствата ще осигури своевременно ресурс за финансиране на предстоящата кампания по сеитбата на пшеница от реколта 2009 г. и нейното нормално протичане. Стопаните могат да кандидатстват за подпомагането до изчерпване на финансовия ресурс.

Коментари
Iskren
на 07.06.2011 16:11:47
Pishete kakvi pari shte e dolu gore konskata sila na tezi tractori?...
Желев
на 07.06.2011 18:26:46
Супер още един вносител само че, едно е да продадеш на някой употребяван трактор и да го пуснеш по пързалката да си изпробва късмета, друго е да носиш отговорност за сервиза и гаранцията на машината. Приказката за лъжливото овчарче дали сте я чували?
Илко
на 08.06.2011 10:43:08
вносителите на Kubota май-се уплашиха, че ще има вече и нови японски трактори в България, много качествени и доста по-евтини. Желев, ако си ходил в базата на Сатнет, ще знаеш, че има такъв сервиз и толкова много сервизни специалисти, дето Агромашина може само да сънува.[:hammer:]
Страхил
на 08.06.2011 11:40:27
за мене трактори се правят само на запад от назе тия оризници кога са орали с трактор и тия калища там
Търговец
на 08.06.2011 11:49:11
Каквото и да спорите и Кубота и ИСЕКИ са световни марки, продали МИЛИОНИ трактори, не хилдяи, а милиони ! Ако карловската фирма работа все така добре, както с употребяваните и предлага Исеки на по-ниски цени, мисля, че ще има добър успех. Важно е обаче да не ги вземат от Европа а направо от Япония, понеже ако са от Европа ще дойдат много скъпи Успех !
atico
на 08.06.2011 13:02:28
e kajete nqkakvi zeni za Iseki novi modeli de...[:rtfm:] Da vidim v sravnenie s Kubota kak stoqt?
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug